hétfő, augusztus 31, 2015

Suli kezdés - mi lett volna?

Már napok óta úgy vagyok, hogy jaj, már megint elfelejtettem mondani, hogy mennyire ledöbbentem. 
Lili tartja néhány osztálytársával a kapcsolatot a Fodorból, és egyik alkalommal jól meglepődtünk. Kiderült, valami véletlen folytán, hogy már azt az osztályt sem tudják majd leérettségiztetni, amelyikbe Lili járt, nem hogy azt, amelyiket most felvettek. Bezárják a sulit. 
Nem is tudom, hogy mi lett volna velünk, ha ott maradunk. Így most, hogy ez kiderült, szétspricceltek a gyerekek, legalábbis Niki szerint nem maradt az osztályból szinte senki, és a tanárok is próbálnak menekülni. Mondjuk nem nagy kár a suliért ebben a formában, de az azért furcsa, hogy egy eü. szakközepet megszűntetnek akkor, amikor alig van utánpótlás az egészségügyben. 
Egyébként is tán 3 ilyen suli volt az egész városban, az egyik ugye a Wallenberg, aminek az épületére a Közszolgálati Egyetemnek fájdult meg a foga, a másik meg kinn van Lőrincen. Egy dologra pedig itt nem lehetett panasz, az a szakmai oktatás volt. Lehet, hogy Lilinek más dolgokból nem sok maradt meg, de a szakmai anyagokat még most is elő tudja sorolni. 

Nehezemre esik elhinni, hogy a felvételiztetéskor nem tudták még, hogy a nagy semmire vesznek fel gyerekeket. 

Ma itt nekünk Bank Holiday volt, ami tulajdonképpen a dolgozók egy részének munkaszüneti nap volt, nem működtek a hivatalok. A boltok többsége pedig mindenféle akcióval készült de általában rövidebb nyitvatartással, mint egy normális hétfőn. 


Nincsenek megjegyzések: