péntek, augusztus 14, 2015

Kell még utánajárni a nyelvtanulásnak

Reggel lementünk a nyelviskolába, hogy beíratkozzanak a gyerekek, de ez akkor mindjárt Nem sikerült, mert valamiért nem működött a fénymásoló, amin kellett volna másolni a tesztnek valót. Megegyeztünk, hogy kicsit később visszamegyünk.

Lementünk a piacra és a landlordtól kapott kulccsal visszamentünk a kulcsmásolókhoz, akiknek erről a kulcsról sikerült végre jó kulcsokat csinálni. Aztán átmentünk a szomszédban levő Primark üzletbe, ahol vettünk pár pólót, Beninek nadrágot, Csücskömnek itthonra játszó ruhát, hogy ne csak farmerban tudjon itthon ülni, jönnni-menni. Nadrágot nem kaptunk se a lányokra, se rám. 
Volt-volt, csak nem olyan, amilyet szerettek volna, az én méretemben pedig egyáltalán semmi. Ez azért is furcsa kicsit, mert ahogy végignézek a hölgyeken, hát nem lehet azt mondani, hogy mindenki szilfid lenne és csak én lógok ki a sorból. Úgy tűnik, hogy a helyi lakosság, az angolok és a walesiek, vagy legalábbis akik annak látszanak, magas és elég jól megtermett emberek. A férfiak is és a nők is. Főleg az ázsiaiak vagy afrikaiak  között vannak alacsonyabb termetűek és vékonyabb dongájúak, bár ott is van ellenkező példa bőven. Szóval maximálisan indokoltnak látnám a 22-es mérettől felfelé is tartani méretet akár egy átlagos Tescoban is.

Az irodába úgy 11 után értünk és ugyan regisztrálták a gyerekeket, de az már most látszik, hogy ez édeskevés lesz. Heti szinten 1x2 óra. Még egy college nevét kaptam meg, hívtam őket, de csak üzenetet tudtam hagyni. Ez kifejezetten nyelvoktató college. Aztán még engem is regisztráltak egy ötven feletti nőknek szóló workshopba, ahol mindenféle kézműveskedést lehet csinálni, ha az emberek nincs jobb dolga, ha meg egyéb hivatalos ügyintézésben elakad, akkor is lehet ott segítséget kérni.

Hazafelé épp elkaptunk egy buszt. Ki se volt írva a megállóban a busz, mert már addigra, mire mi odaértünk, már el is kellett volna mennie, de szerencsére késett egy kicsit.

Itthonról még átsétáltunk a Tescoba nadrágért, de csak Lili talált magára valót. Közben ment a mosógép, még utána is. Összesen ma 4 adag volt benne, a negyedik majd reggel kerül ki a kötélre.

Este beszéltünk Zsókával, hogy milyen útjuk volt a cicákkal hazafelé. Azt mesélte, hogy Petyi végigpanaszkodta szinte a teljes utat, de azért odaértek épségben. Most már csak Piri és Anyahajó gubbaszt az állatorvosnál letétben. Még nekik kellene gazda, mihamarabb.


Nincsenek megjegyzések: