vasárnap, augusztus 23, 2015

Ma is tanultunk valamit :)

Tegnap reggel esőre ébredtünk, de nem esett olyan rettenetesen, csak az az aprószemű, áztató eső. Este már mindenhogyan kellett mosni, és reggelre kelve arra gondoltam, hogy mivel tudvalevő volt, hogy egész nap esni fog, majd jól megszárítom (98% volt a páratartalom). Egy adagot ki is vettem szárazon, mielőtt átmentünk a Tescoba. Aztán a Tescoba vezető úton Csücsköm rátalált a megfelelő szóra, hogy milyen is az eső. Szóval olyan, mintha egy hatalmas ultrahangos porlasztóból jönne kifelé. 
Bevásárlás után még hazaértünk elázás nélkül, aztán egyszerre esett nagyon sok, borult volt, és semmi jel nem mutatott arra, hogy délutánra, 4 körülre, ahogy ígérték, tényleg kiderülne. Így aztán folytatólag elindítottam a szárítógépet, és készítettem az ebédet. 

Aztán egyszercsak el kezdett szirénázni a szárító, hogy őneki tele a tartálya. Az mind szép, mindketten tudtuk, hogy van neki olyanja, meg hogy időnként üríteni is kell, de azt, hogy hol van és mit kell vele csinálni, azt nem tudtuk. Csücsköm először próbálta letölteni a szervízkönyvet, amit sikerült is, de olyan szakszöveg volt, hogy szinte csak a kötőszavakat értette. Na, és akkor az én okos férjem megint csak a youtube-on keresett rá a szárítógép tipusára és szerencsénkre volt egy lelkes holland, aki felvette videora, hogy mit is kell csinálni a géppel, hogy sokáig jó egészségnek örvendjen még. Mondhatnám azt is, hogy éppen idejében, mert lehet, hogy ezt a gépet nem nagyon takarítgatták. Szóval kiszedtük a csurig levő víztartályt, ami lehet, hogy még az előző tulajtól is tartalmazott vizet, de nem tudom. Majd meglátjuk. Eddig tán 3-4 alkalommal használtam, fogalmam sincs, hogy milyen sűrűn telik meg. Aztán Csücsköm mutatta, hogy milyen szűrőt kell kiszedni még, mit kell vízzel leöblíteni, kitakarítani. Volt egy szűrő, ami nagyon sűrű szövésű és nagyon vékony szálú műanyagból van, arra szolgál, hogy a szöszöket összegyűjtse. Na és akkor innen látszott, hogy ez a gép nem nagyon volt karbantartva. Ez a szöszréteg olyan vastag volt, hogy szinte nem is mertem leszedni, mert mi van, ha egy vékony szivacsréteg is van ott, amit leszedek. De aztán a video alapján kiderült, hogy nincs ott semmilyen szivacsréteg, hanem olyan vastagon áll benne az összegyűlt szösz, hogy egy vastag réteget képezett. Csak úgy le kellett húzni. 

Aztán amíg ezzel foglalatoskodtunk, meg elkészült az ebéd, egyszerre csak hirtelen kiderült, abbamaradt az esés, kisütött a nap. Úgyhogy a félig száradt ruhák végül a kertben száradtak meg. 
Annyira azért nem tartott sokáig a jó idő, de ennyi éppen elég is volt. Még arra is futotta, hogy ott, ahol szárítani szoktam, Csücsköm a szegélynyíróval levágta a gazokat, amik kinőttek a kövek közül. Aztán estére megint eleredt az eső. 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Kati, en a szaritogepemnek minden szaritas utan kiuritem a tartajat es a szurot is picit nedves kezzel vegig simitom! Puszi, Ingrid

mrs gyrmur írta...

Tudod Ingrid, így, hogy tudjuk, hogy ezek a dolgok hol vannak, sokkal könnyebb lesz :)