hétfő, augusztus 10, 2015

Mászkálás

Reggel, miután nagy nehezen felébredt az a két gyerek, aki velünk akart jönni, el is indultunk, de a bankkal csak annyira jutottunk, hogy kaptunk egy időpontot, szerdára. Aztán utána voltunk a piacon, kulcsot reszeltetni ( a hat másoltatott kulccsomóból egyre kevesebb működik egyáltalán, jól, tán egy sem, még az eredetileg kapott sem), táskát venni.
Aztán átmentünk a Quadrantba, mert ott van a three.com-nak egy üzlete, ahol próbáltunk utána járni a simkártya kérdésnek. Nem tudjuk, mi lesz a Nordtelekomos kártyáinkkal, de meglehetősen izé dolog, hogy 15-18 perc után szétkapcsol, aztán néha nem lehet újrahívni Magyarországot, itt meg néha nagyon rossz a kapcsolat minősége. Recseg, ropog a vonal. Akkor amikor esetleg olyat hívsz, akivel egyébként is kommunikációs problémák vannak, akkor ez a minőség nem sokat segít. Az megint kérdés, hogy meddig szolgáltatnak?

Voltunk visszafelé Lolekben is, ami lengyel bolt, egész közel volt a szállodához. Vettem tejfölt és csokis puding alapot, ezt nem tudni miért, de egyáltalán nem láttam másutt. Utána felszálltunk a buszra és mentünk az Aldiba. Ott vettünk néhány dolgot és jöttünk haza.

Időközben, míg nem voltunk itthon, Lili és Dominik nem engedték be a szállítót, aki hozta volna az újabb összelegózható szekrényféléket. Szerencsére a szomszéd átvette őket.  Az egyik csak úgy fért be a lányokhoz, hogy le kellett csavarozni az egyik polcot. A másik nálunk áll, így eltűntek a bőröndök. Kicsit komfortosabb lett.

Aztán kopogott valami ismeretlen fiatalember, hogy akar valamit, de valahogy sikerült annyira hadarnia és annyira érthetetlenül beszélnie, hogy mindketten néztünk rá és bizonygattuk, hogy szavát sem értjük, aztán szegény feladta. Mondjuk addigra már Csücsköm is túl volt egy nehézkes beszélgetésen a TV licence díja miatt egy fiatalemberrel, de azzal sem vergődött túl könnyen zöld ágra.
Én közben összeraktam a lányok polcát, aztán nekifogtam a mienknek is. Csücsköm kisütötte, hogy esetleg kihasználhatnánk a jó időt és a buszjegyünket, lemehetnénk a partra. Lili és Domi megint nem akartak jönni, de Maya és Beni jöttek, igaz, úgy készültünk össze, mintha lagziba mennénk, vagy 3 busz ment el, mire sikerült útnak indulni. Egész sokáig egész jól járnak a buszok, úgy negyedóránként, aztán este 7 körül már csak óránként vagy egyáltalán.

Nagyon szép volt az idő, kicsit fújt a szél, na jó, ott lenn a parton nagyon, viszont a napsütés miatt határozottan kellemes volt.




Nincsenek megjegyzések: