vasárnap, július 26, 2015

Lidl után mosoda

Tegnap fényes nap volt, valóságban is és átvitt értelemben is. Egyrészről tényleg szépen sütött a nap, másrészről ugyan az utolsó utáni pillanatban, de megérkezett az internethez a dobozunk. Jött a TV-hez is, de azunk egyenlőre nincs, illetve csak Icanéninél. Este fél 9-re lett valójában internet, mert valamit kellett ott a Virgin Medianál is állítani ahhoz, hogy tudjon működni. Miután egész nap összeszorított popsival vártuk a futárt, nem mentünk semerre sem. Ennek egy nagggyon-nagggyon üres hűtő lett a vége.

Még tegnap megbeszéltük, hogy én szeretnék elzarándokolni a Lidl-be. Hogy miért írtam zarándoklatot?  Azért, mert kocsi híján jó messze van. 25 perc gyaloglás hegynek fel. Aki a rózsadombi házat ismeri, annak a Tüske utcát említeném, valamint a Törökvészi út emelkedősebb szakaszait, aki a Tátra utcát ismeri, annak a Dózsa György utcát és a környékbeli emelkedőket, Nagyjából végig felfelé mentünk. Annyiból megérte, hogy egészen sok mindent olcsóbban tudtunk megvenni, Beninek hála, haza is tudtuk hozni. Jött velünk és nagyon ügyesen segített. Ami még becsületére válik, hogy az esőt is zokszó nélkül türte. Odafelé nem esett, visszafelé viszont igen. 13 fok volt, mikor kiléptünk a házból, látszott a leheletünk. Visszafelé, lefelé, értelemszerűen gyorsabban jöttünk.

Miután enni adtunk az éhezőknek, vettünk néhány mélyebb levegőt, újra neki vágtunk majdnem ugyanannak az útnak, A Lidl felfelé balra van, a mosoda pedig felfelé sokáig, és csak a legvégén  jobbra párszáz méter. Ugyanannak az utcának ha nem is a két végén vannak, de van köztük 920 méter, ami szép kis emelkedő a Lidl felé. Mivel a mosodába is egy teli banyatankkal és 2 tömött hátizsákkal mentünk biztos, hogy nem lett volna jó ötlet a kettőt összekötni, bár akkor biztos kevesebbet kutyagolunk.

Ezt a távot, ami megint csak 25 perc volt, szakadó esőben tettük meg, Annyira, hogy a rajtam levő pulóvert is hozzácsaptam a mosnivalóhoz, hogy akkor legalább száraz lesz, mire megyünk visszafelé.
Egy ilyen mosás úgy egy és egy negyed óra, hajtogatással, mindennel együtt. Most muszáj volt már átmenni, mert holnap ugye megyek Neathbe a TB számomért, akkor nem lesz idő ezzel szöszölni. viszont keddig már nem bírta volna ki  a mosnivaló. A másik, amiért ide mentünk, ez itt van fenn a hegyen, az az volt, hogy ehhez nem kellett buszjegy, és ugyanannyit kellett gyalogolni miatta, mint a belvárosi miatt, igaz, hegynek fel. Viszont nagyon kedves volt itt az egyik alkalmazott, felajánlotta, hogy egyikünket és a mosást hazavisz a vanjával és még elnézést is kért, mert az a van csak 2 üléses. (A van egy kisteherautó, lehet az a dobozos, személyautóféle, de lehet kisbusz méretű is.) Végül kiderült és gyalog jöttünk haza, kettecskén.

 Most így estefelé jól fúj a szél.

Nincsenek megjegyzések: