péntek, július 24, 2015

Kicsit a házról...

Kicsit furcsa volt, hogy a szállodában külön-külön aludtunk. Csücsköm a fiúkkal én a lányokkal. A főhadiszállás a mi szobánk volt, ott reggeliztünk mindig, és egyáltalán, ha valaki enni akart, akkor ott evett. Nagyon jó volt ez a kis idő így, még akkor is, ha mi ketten szét voltunk választva egymástól kicsit, mert rengeteg olyan dolog előkerült amit meg lehetett beszélni. Volt rá idő és elég sokszor tényleg úgy volt, hogy csak a lányok voltak velem, és csak a fiúk Csücskömmel.

A házról akartam írni egy kicsit. Van egy szélfogó, aztán ahogy belépünk az előszobába, jobbra van 2 nem túl nagy szoba. Olyan 3x4 méteres körüliek, csak vannak itt-ott beugrók, a szobák előszobához viszonyított túlsó falán az angliában megszokott ilyen álkandallónak kinéző valami, de nálunk csak a kerete van meg, egyébként be van falazva, le van festve. Csak a fa keret van itt. Az utca felőli szobát tervezzük majd valami nappali félének, a másik lett a mi szobánk.
Az előszobából nyílik még szemben a konyha, ami egy hosszabb képződmény, a hátsó harmadán úgy egy méterrel szélesebb. Az ajtótól balra van a hűtő, mellette végig egy konyhapult, benne mosogató, gázlap sütővel, és alatta hely a mosógépnek, szárítónak. Abba a beugróba tettük a charity shopban vásárolt ebédlőasztalt. Anno Magyarországon is volt ilyen, de mintha most is kapható lenne. Összecsukható asztal 4 székkel, amiből nekünk 3 van. Egész nagy lesz, ha kinyitja az ember.
Van még a konyhából kijárás a hátsó kertre, amit tegnap, míg nem voltunk itthon, a lányok kicsit kitakarítottak. Eléggé lepusztítva hagytak itt mindent. A konyhaajtó, ami kertfelé nyílik, majd igényel egy nagyobb takarítást, vastagon áll benne a szutyok. Kinn a kertben pedig ugyan nincs kert, mert le van lapozva betonlapokkal, azért sikerült jó sok szemetet itt hagyni. Bár a lányok azt mondják, kaka is van közte. Lehet, hogy kutyát tartott itt az előző bérlő. Van még egy kis sufni féle is, de ott is szemét  van. Az előszobából megy fel az emeletre a lépcső. Ez jó magas fokokból van és a fokok nem is túl szélesek. Résen kell lenni vele, főleg, mikor az ember jön lefelé. A lépcső tetején balra rögtön van a fürdőszoba WC-vel, káddal mosdóval. Nem estek túlzásba. A kád egyenlőre eléggé ijesztő, majd rá kell írjuk a hibalistánkra, mert nincs rendesen feltámasztva, valami purhab vagy ilyesmi kellene alá, hogy megtartsa rendesen. Emellett  van a lányok szobája, ami szintén elég nagy, így pláne, hogy az emeletes ágy van benne. Utána, még mindig ezen az oldalon van egy elég keskeny és eléggé magas lépcső, ami inkább létrára emlékeztetne, ha nem lépcső lenne. Ugyanúgy kell vele vigyázni és jobb, ha inkább négykézláb jön-megy rajta az ember. Ez a lefelé irányra fokozottan érvényes. Ennek a lépcsőnek a tetején kapott helyet Dominik. Neki van a legnagyobb tere, bár ebből egész sok alacsony, mivel ez már a tetőtér. Viszont a lépcsőfeljárót körbevevő tér rendelkezésre áll. Vannak a falban kis pakolós terek kialakítva, tettek rájuk kis ajtókat is. Beépített szekrénynek mondanám, de az azért túlzásnak tűnik. Annyira nincs rendesen megcsinálva. A lépcsőfeljáró mellett van egy tolóajtó, ami bevisz Beni szobájába. Itt is tettek helyet a lépcsőfeljáró alatt ilyen beépített szekrénynek. Itt van akasztós rész is.
Aztán a lépcsőfeljáróhoz képest  túlsó oldalon van egy nagyon kicsike szoba, ami talán arra lett volna jó, hogy valakinek egy hálókamra legyen, de még majdnem ahhoz is kicsi. Most egy ruhaszárító áll benne a törölközőkkel és azokkal a ruhákkal, amiket tegnap visszahoztunk a mosodából nedvesen. Gondolom idővel kialakul, hogy mi lesz a funkciója. Majd ha lesz már internetünk rendesen, majd teszek fel képeket is, csak egyenlőre nagyon szűk a keresztmetszet.

Amúgy meg a ház maga úgy néz ki, mintha előre gyártott elemekből lenne, de ebben nem vagyok biztos. Ami biztos, az az, hogy fafödémes, így egész jól lehet követni, hogy ki merre jár.

Egyébként meg sürgősen kell mindenkinek papucsot szerezni, mert nagyon hideg főleg a konyha padló, és őszintén, most ma reggel még azt is el tudnám viselni, ha egy kicsit be lehetne fűteni, Esik kinn, itt benn sincs túl meleg. Itt ülök melegítő nadrágban és pulóverben, és nem akaródzik levenni.

Ma délután megjött a gázkártyánk, be is tettük, úgy ahogy írták, de attól még nem tűnt el az előző lakó majd 45 fontos tartozása. Lehet, hogy még majd valami szerelőnek ki kell jönnie, hogy csináljon valamit vele. Viszont legalább most így tudunk kicsit fűteni. Kissé kellemesebb lett idebenn attól, hogy rá tudtuk engedni a fűtést. El kellett szaladnom, hogy feltöltsek a kártyára, utána pedig felhívtuk a munkaügyi központot, hogy időpontot kérjünk a TB számunk megkapásához. Egy dolgot nem tudtunk, hogy rögvest az elején kellett volna szólni, hogy 2 embernek kérünk időpontot. Így én kaptam 27-én koradélutánra, Csücsköm, pedig 7-ére.

Ja és a kulcsokkal még mindig küzdünk.

Nincsenek megjegyzések: