szombat, július 11, 2015

Kiköltöztünk, átadtuk....

2015.07,11.
 Az utolsó napok nagyon nagy hajtásban teltek. Szerdán aludtunk a házban utoljára, aztán csütörtökön áthurcolkodtunk Zsókáékhoz Csaba segedelmével, hogy aztán másnap korán reggel ismét ott legyünk.
Amit tudtunk, kitakarítottunk, de azért minden igyekezet ellenére maradt bőven takarítani való nekik is, sajnos. Rengeteg szemét maradt ott, egy jó része kommunális, másik része pedig olyan, aminek bele kellett volna kerülnie a még a lomtalanításba, ha már ott tartottunk volna lomtalanításkor, ahol kellett volna.  Még csütörtök délután azzal kezdtem a legnagyobb hőség idején, hogy próbáltam beszerezni a közmű vállalatoktól a nullás igazolásokat. Hát, nem volt könnyű menet, nem is kaptam meg mindent, lesz még fizetni való is. Röpke négy és fél órámba került ez a kis történet. Nagyon elegem lett belőlük, mire végeztem.

Pénteken átadtuk a házat, és a maradék szeméttel kapcsolatban abban maradtunk, hogy másnap reggel visszamegyünk és amit lehet, leviszünk a hulladékudvarba. Ez egy teljes csomagtartót megtöltött, de legalább eltűnt egy csomó minden.

A cicák ottmaradtak, hogy legyen idejük felkészülni arra, hogy a menhelyen ne kapjanak el mindent, Most voltak beoltva először, és azt mondták, hogy 2 hét, mire használ valamit az oltás. Hamarabb is eszembe juthatott volna. Most még hétfőn a menhely előtt elvisszük őket a második oltásra, aztán fel a menhelyre a "panzióba". Nem látom még, hogy mi lesz velük.

Végül volt egy nagy áttervezés. Eredetileg úgy készültünk, hogy Bournemouthba megyünk, de aztán az utolsó két hétben még több dolgot átgondoltunk és abban maradtunk, hogy inkább Swansea-be, Walesbe megyünk. Ott meglehetősen sok az informatikai cég, lényegesen olcsóbbak a lakhatási költségek, Találtunk egy ingatlanos céget, akik úgy tűnik, segíteni akarnak, és már érkezésünk után másnapra tudunk menni megnézni egy házat. Az első néhány éjszakát szállodában fogjuk tölteni, reméljük, nem sokat.

Nincsenek megjegyzések: