kedd, július 21, 2015

És akkor megint hurcolkodunk :)

Jó húzós nap volt a mai. Én személy szerint 6-kor keltem, lementem a Tescoba reggeliért, aztán az volt a terv, hogy 8-ra átmegyünk a mosodába Csücskömmel. Ez kissé megcsúszott, mert le volt halkítva a telefonja és így nem ébresztett. Magától pedig 1/4 8-kor ébredt. 3/4 8 után indultunk csak el, ami azt jelentette, hogy csak 3/4 10 után értünk vissza a szállodába. A gyerekek, mivel ki volt lógatva a ne zavarj tábla, édesdeden aludtak. Mire életet leheltünk beléjük, lett legalább 11, de őszintén szólva, nem néztem az órát.

Legelőször is lementünk ide a szomszédba szinte, ahol van egy charity shop (ez egy olyan hely,ahova az ember szólhat, hogy ha van valami kidobásra ítélt, ámde jó állapotú bútora, háztartási gépe, lámpája, szőnyege, ide leszállítják, ingyen átveszik tőle és mások, akiknek szüksége van olcsóbban dolgokra, mert a drágábban nem tudnák megvenni, azoknak fél- harmad vagy töredék áron eladják, a befolyó összegekből pedig más tipusú rászorulókat támogatnak). Innen vettünk mindenkinek ágyat, mosógépet és szárítógépet, kombi hűtőt, étkezőasztalt, egy íróasztalt,
Este még Lilikém megadta magát, hogy hajlandó Mayával egy szobába menni, de az szinte biztos, hogy lesznek súrlódások. Itt a charity shopban kérdezősködés után mondták, hogy van nekik emeletes ágyuk, ráadásul fémből. Így a lányok azt kapták. Holnap ezt az egész hegyet ki is szállítják.

Útban a piacra bementünk a Virgin Media-hoz internetért. Utána bementünk a piacra, ahol van egy nagyon profi elektromos kiskereskedés, vettünk még adaptereket a  konnektorokhoz, egy kicsit odébb másoltattunk kulcsot, aztán visszafelé a szállodába  vettem néhány konyhai törlőt, zuhanyfüggönyt és minden gyereknek párnát, mert a nagy tollpárnákat nem hoztuk el, sőt nem is fogjuk elhozni.

Kicsit furcsa ez a dolog a busszal. Reggel még kinéztem egy hölgy segedelmével, hogy honnan és mikor megy a 111-es busz. Jóval indulás előtt ott voltunk a megállóban és majdnem elment az orrunk előtt. Szerencsénk volt, hogy a sofőr észrevette a konyuló számat, és csak felvett bennünket. De ha ez nincs, akkor simán elmegy, annak ellenére, hogy ott álltunk a megállóban. Visszafelé meg egyáltalán nem akkor jött, amikor a kiadott menetrend írta. Másokat pedig láttunk kifejezetten integetni a vezetőnek, hogy ők fel akarnak szállni. Csak az, hogy ott állsz a megállóban az nem elég.
A másik dolog, hogy a menetrendben nincs minden állomás felsorolva, csak tán minden második, harmadik. Az, hogy a mi megállónk hol is van pontosan, csak lassan kezdjük sejteni, de hogy mi a neve a megállónak azt lehet, hogy el kell hinnünk, amit a google állít. Kiírva semmi nincs, a busz se mondja, úgyhogy résen kell lenni nagyon. Este visszafelé viszont már sikerült egy megállóval közelebb leszállnunk a hotelhez, de lehet, hogy jöhettünk volna még közelebb. Ezt nem mertük kockáztatni, mert mi van, ha levisz a buszvégállomásra.

Dél után volt jóval, hogy elindultunk fel a házhoz, ott persze megint sétáltunk egyet a buszvonal ismeretlensége miatt (úgy 2-3 megállónyit  :) ). Útközben felhívtam Andyt, hogy ki tudna-e jönni a zuhanyt megnézni. Kiderült, hogy nincs annak baja, csak le volt kapcsolva a hozzá tartozó biztosíték, ami eszünkbe sem jutott, hogy egyáltalán létezik. Jóval 4 óra után mentünk át a Tescoba vásárolni, mert ki akartuk cserélni az izzókat, szükség volt porszívóra és még jó néhány dologra, hogy holnap át tudjunk költözni. Majd kell egy létrafélét is szereznünk, meg lepedőket, cihákat, tányérokat, evőeszközt, stb...

A porszívót beüzemeltük, időszerű is volt, jó sok szutyok maradt a szőnyegpadlón a felújítás után, annak ellenére, hogy gondolom az volt az utolsó, amit leraktak.


Ja, és akkor este a busz megint cifra volt. A menetrend szerint valahogy 3/4 7 körül kellett volna jöjjön, ehhez képest Csücskömnél a térkép azt írta, hogy majd még 18 perccel később jön. Ehhez képest hamarabb jött, de legalább ott volt és vissza tudtunk jönni a városba.

Nincsenek megjegyzések: