szombat, július 25, 2015

Általában a házakról, már amennyi látszik belőlük

Ja, még az jutott eszembe a házakkal kapcsolatban, hogy nem sokat vesződnek a csatorna dolgokkal. Ha szükség van egy lefolyóra, akkor fogják a csövet és kidugják a falon és belevezetik mondjuk egy esőcsatornába, ami eleve úgy van kialakítva, hogy lehessen rákötni ilyesmit. Van az esőcsatornának egy külön gallérja, ami esetleg ha nem ráköti a csőre a kifolyó vizét, akkor ott felfogja a nagyobb mennyiségű vizet. Vannak házfalak, amiken csak úgy ki van vezetve több lefolyócső. Majd erről is csinálok fotót.

A másik, hogy az ablakok is érdekesek.
Például a mi szobánkban van egy 150 magas, 120 széles ablak. Ez úgy van kialakítva, hogy a felső negyede csak a nyitható, és kifelé nyílik. Tehát úgy ki lehet nyitni, hogy szellőzzön, de arra nem lehet kinyitni, hogy például megtisztítsa az ember kívülről. Ez még a földszinti ablakoknál hagyján lenne, de ugyanígy vannak az emeleti ablakok is. Kérdeztük, hogy mit csinál ilyenkor az ember, és az volt rá a válasz, hogy szoktak jönni ablakmosók és akkor lemossák, ha kérjük. Amúgy jó ötletnek tűnik, mert viszonylag kevés rá az esély, hogy beessen az eső, hacsak nem valami vihar van. Most mondjuk egyáltalán nem akarnám kinyitni, mert hűvös van kinn, idebenn pedig a földszint sokkal hűvösebb, mint az emelet. Nyilván azért, mert nincs semmi plusz az alap alatt, csak maga a ház. Nincs pince, alagsor, semmi. Most például reggel, kifejezetten jól esett, hogy egy kicsit be lehetett fűteni. Nem akarok senkit piszkálni Magyarországon, bocsánat, hogy ilyesmit emlegetek nektek, de itt bizony hűvös van.
Eleinte rengeteg volt a légy a házban, mostanra sikerült őket kipenderíteni. Igazából nem tudjuk, hogy honnan jöttek, de mostanra talán csak 1-2 van.


Valamelyik nap a gyerekek mókust láttak elszaladni a kerítésen. Van egy fekete madár, amit egyáltalán nem ismerek, kicsit világosabb a fején a toll, mint a többi részén.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszi hogy hűségesen írsz. Nagyon érdekes számomra minden mondatod. A fényképeket várom, amint lesz interneted.