szerda, szeptember 09, 2015

Toldozás-foldozás

Hát, ma jól "kibabráltak" Domival. Áttették a legerősebb csoportba és a matek órája ma spanyolul volt. Így semmit nem értett, de valahogy nem is jutottak el odáig, hogy lefordítsák neki a feladatokat, itt más volt a tanár is. Azt nem tudom, hogy hogy fog menni neki, hogy mindjárt spanyolul is megtanulja a matekot. Ma le volt merülve valahogy a telója, aztán így nem tudták lefordítani. 

Most sikerült talán átlátni, hogy hogy is van, tehát van egy évfolyam amit szétosztanak erősség szerint csoportokra. A közepes csoportban kezdett, és most a legerősebb csoportban van. 

Ma napközben lefújtam a fürdőszoba egyik sarkát penészirtóval, amit csak úgy ott hagytak nekünk, még akkor mielőtt beköltöztünk. 

A csöngő is rossz volt, vettünk egy vezeték nélkülit, aminek a belső egységét be kell dugni egy konnektorba, de nem vész el a konnektor, mert a belső egység külső részén is van konnektor. Tehát, oda is tudunk dugni valamit, ha szükséges. A külső részét a csöngőnek majd holnap lefotózom, hogy milyen igazi sufnituninggal szerelte fel Csücsköm. Ugye nem szabad fúrni, ragasztani, kárt tenni a házban, hát így sikerült. 

Még egy dolog elkészült. A konyha olyan volt eredetileg, mint egy lyukas sajt. Több helyen volt rajta ilyen-olyan céllal készült szellőzőnyílás. Az egyik ilyet még a vízvezetékszerelő kifújta purhabbal, mikor kivezette a mosógép csövét, de maradt egy, ami a hűtő háta mögött volt egész ma délutánig. Azt csináltuk vele, hogy a lépcső alatti kis tárolóban voltak ledobálva maradék padlószőnyeg darabok, abból vágtam két 8-10 cm-es csíkot, összegurítottam, és beletettük olyan vastagabb műanyag postazsákba, úgy lett beletömve a lukba. Talán másutt nincs már ilyen nyílás, ami ne lenne betapasztva. Eddig viszonylag jó idő volt, de most már jön a hűvösebbje, és ott bizony süvített. 

Nincsenek megjegyzések: