szerda, szeptember 02, 2015

Dobozok, zsákok, de jó!!!

Ma reggel mentek a kisebbek iskolába. Nem ment könnyen....
Mayám szinte az utolsó pillanatban borult ki azon, hogy hogy néz már ki az a nadrág, amit fel kellett vennie. Ez a kiborulás abban is megnyilvánult, hogy elindult lefelé a festék a pofiján, és még le kellett mosni, mert ugye úgy megint csak nem lehet elindulni. Én elindultam Domival előre, abban a tudatban, hogy mindjárt jönnek utánunk, de ugye ez némi késést eredményezett. Azért nem sokkal utánunk értek oda a sulihoz, ahol is ücsörögtünk vagy egy fél órát, mert Mr. Payne nem volt az iskola területén, de ez azoknak nem nagyon jutott eszébe, akikkel beszéltünk az iskola személyzetéből. 
Amúgy Maya egyáltalán nem nézett ki rosszul, de az őt egyáltalán nem érdekelte, hiszen neki van egy elképzelése arról, hogy hogyan kellene kinéznie, miben kellene iskolába járnia, és ez nagyon nem találkozott azzal, ami az előírás. Bár azután, hogy hazajöttek a suliból, meg mi is benn voltunk és láttuk, hogy a többiek miben mentek, már nem nagyon tudom eldönteni, hogy mit is kellene, és hogyan. Mikor még csak vártunk, azt láttuk, hogy a legkülönbözőbb nadrágokban jöttek a gyerekek, volt olyan is, aki rendesen ebben a formaruhában, de olyan is, aki feszülős farmerban, csak éppen feketében. Viszont mindenkin volt a kék ing, ami szintén kötelező. Így elég nehéz lesz elmagyarázni, hogy miért is menjen mégiscsak abban a gatyában. 

Mindketten kaptak maguk mellé egy-egy gyereket segítségnek, aztán mikor hazajöttek már nem lehetett azt mondani, hogy világvége hangulat uralkodott volna. 

Viszont a hét végén be fogok tudni venni Maya nadrágjának a szárából egy keveset, mivel ma megjöttek a dobozaink Ica néni garazsából és közte volt az Interlock is. 

A gyerekek nagy erőkkel kezdték kikeresni a saját dobozaikat, miután behurcolkodtunk és a sofőrt útnak engedtük. A legfontosabbak persze a plüssök voltak. Estére mindenki ágya megtelt velük. Így innen nézve nem is tűnt olyan soknak az a doboz. Pedig azért összesítve csak volt 700 kg és kb 2,5 köbméter. Az Árvatrans hozta el nekünk, akiket még Csücsköm volt főnöke ajánlott a figyelmünkbe. Nagyon jó áron kaptunk nagyon jó szolgáltatást. Innen is köszönjük. 

Persze mi is megörültünk a hiányzó dolgoknak, ki-ki annak,ami a legfontosabb számára. Csücsköm a billentyűzetének -  bár ennek én is örülök - , az alkatrészeknek, drótoknak, szerszámoknak.  Én meg a konyhai dolgoknak örültem meg, mert például igen vacak kenyérvágó kést sikerült vennem a Tescoban, az Amway késeim közül ez igen csak hiányzott. Meg a palacsinta sütők, nokedli szaggató, és az Icook edények és a varrós cuccaim. 

Zsóka és Ica néni kérdezték, hogy esetleg küldjenek-e valamit, és fokhagymát és pirospaprikát kértem tőlük. A fokhagyma egész jó egészségben ideért, bár ma csak kicsivel több mint a felét pucoltam be a mélyhűtőbe, majd holnap a többit. Pirospaprikát pedig küldött még Marika is, így most azt sem kell egy évig vennem legalább. De fokhagymát sem. 

Nincsenek megjegyzések: