hétfő, szeptember 21, 2015

Maya még mindig itthon

Szombat délután kinn voltunk a Tescoban, mert kellett volna pár dolog. Lilinek vettünk egy könnyebb kabátot, mint amilyenje most van, mert az nagyon meleg egyenlőre, viszont néha már van olyan idő, hogy kevés a pulcsi, de még a kettő is. Főleg azért, mert esik és fúj a szél egyidőben. Ugyanígy kerestünk valamit Dominak is és végül Csücsköm is ugyanolyan kabátkát  rendelt magának, mint amilyet Dominak vettünk. Az ő méretében nem volt, ezért rendeltünk. Így ma már át is tudtuk venni szintén itt a Tescoban. Jó ez a click and collect rendszer, sok helyen működik. Akár internetről lehet rendelni, akár a helyszínen a boltban és oda lehet visszamenni, mikor értesítettek, hogy megérkezett. 
De például a nadrágomat benn a városban vettük, azt is lehetett volna, hogy a hölgy ott megrendeli, és az itteni boltban vesszük át. Csak a hölgyet összezavarta az, hogy a kezében volt az ami kellett volna, és a gép valamiért nem azt adta ki megrendelésre, pedig a vonalkód alapján, itt megrendelve, azt kaptuk, amit akartunk. 

Majd még az a kérdés, hogy Mayámnak jó-e még a kabátja, de az elmúlt napokban nem nagyon volt hangulata ilyesmivel foglalkozni.

Bármi is az, amit bekapott, alaposan elintézte, még ma se ment suliba, de még holnap se fog. Ha Isten is megsegít, akkor talán holnap már jobban lesz, de tegnap és ma már szinte koplalt, hogy ne hányjon. Ennek ellenére ma rosszabb volt a délelőtt, mint az egész elmúlt hét.

Tegnap, tegnapelőtt mindketten jelentkezési lapokat, álláshirdetős oldalakat töltögettünk, volt olyan, ami még mára is áthúzódott. Viszont kora délelőtt Csücsköm telefonján jelentkezett valaki, hogy egy távoli városban lenne munkája, nem akarna-e odamenni. Nem akart, mert annyira messze volt. De ez legalább bíztató, hogy már keresik. 
Én most első körben az  Aldi, Lidl, Tesco háromszögben mozgok, most ezeken a helyeken mindenütt van felvétel szinte. 

Ma délelőtt kifizettük a Díjbeszedőt, a Gázműveket, a Vodafone-t. Most már csak pár apróság van hátra ezekből a kötelezettségekből. 

Nincsenek megjegyzések: