szerda, március 02, 2016

A hatékonyság jegyében

Hétfőn reggel volt esedékes a gyógytornásznál egy látogatás. Már a múltkor is mentünk volna busszal, ha nem ömlik az eső, de ömlött. Mostanra viszont már volt egy kis gyakorlata Mayának a sétálgatásban, nekem a fegyverhordozásban, így abban maradtunk, hogy menjünk gyalog, busszal. Mivel a buszok hol előbb, hol később jönnek, elindultunk a 8.19-es buszhoz azzal, hogy inkább várjunk ott egy kicsit a megállóban. Hát erre pont nem került sor, mert az előző busz kicsit késett és megvárt bennünket. Mint később kiderült, nagyon kellett nekünk az a néhány perc, mert csak így lehetett elérni a buszpályaudvaron a kórházba tartó 4-es buszt. Ha azzal megyünk, amivel terveztem eredetileg, esélyünk nem lett volna. Biztosan elkésünk. Owain látszólag elégedett volt Maya állapotával és mutatott neki újabb feladatokat, amiket kellene csinálni. Hazafelé már csak egy mankót hoztunk és jövő csütörtökön megyünk megint. 
Mikor hazaértünk odaadtuk Liliéknek a jegyeinket és ők mentek vele tovább angolra. 
Mi ebéd után Csücskömmel átmentünk a Tescoba, hogy megnézessük a szemét, kell-e vajon szemüveg. Kell. Nem túl erős egyenlőre, de hamarosan szükséges lesz megrendelni, hogy ne erőltesse a szemét olvasáshoz. 
Aztán mikor ott végeztünk, kifizettük a vásárlást, amit én időközben összegyűjtöttem és jöttünk haza, hogy visszavegyük a jegyek közül a felnőtt jegyet,  hogy le tudjunk menni a councilba mindenféle papírokat odaadni nekik. Szóval egyszeri 7 font megfizetésével mi is elintéztünk mindent, a gyerekek is voltak angolon, nem kellett taxizni, ami vagyonokba kerül. Még valamikor januárban megcsináltattam Mayának a Travelpassát, ami nélkül 16 év felett felnőtt jegyet kell venni. Most jól jött, hogy már készen van. 

Nincsenek megjegyzések: