szerda, december 16, 2015

Ügyintézések, vásárlások

Szombaton végül tényleg csak az X13 ment, de az is jó volt, sokkal közelebb van, mint a 25-ös. A héten pedig már akkor használni tudja Gyuri a 111-est. Azért azzal is résen kell lenni, mert néha korábban jön, úgyhogy érdemes kimenni úgy 5 perccel hamarabb. 
Liliék pont egy ilyen korábban jött busz miatt késtek egy keveset a hétfői angol órájukról. Bár azért őszintén abban benne volt egy kicsit Beni is, hogy nem akart addig felöltözni, amíg meg nem ette az ennivalóját, pedig akkor biztos elérték volna a buszt is. 

Hétfőn volt a napja, hogy először fordult elő, hogy lefogyott az áramkártyáról a pénz, még mielőtt töltöttünk volna rá. Szerencsére, mire ez megtörtént, már nyitva volt a posta, így nagyjából 15 perccel később már megint volt áramunk. Úgy tippeltük, hogy elég lesz még, de ezek szerint hamarabb elfogyott, mint számítottunk rá. 

A hétfő mindenféle ügyek intézésével telt ezek után. Többek közt kiderült, hogy a fűtésrendszer légtelenítése a mi dolgunk. Eddig abban a hitben éltünk, hogy hozzányúlnunk sem szabad. Viszont nem volt légtelenítő kulcsunk. Mivel menni kellett be a városba mindenképp, az oda vezető úton van egy obi-hoz hasonló bolt, a B&Q, azaz a diy.com . Ide mentünk be érte és ha már  ott voltunk, vettünk a mosogatóhoz egy olyan lezárót, ami a csapnak kivágott, ám fel nem használt nyílást zárja le. Mikor átvettük  a házat, volt ott valami ilyesmi, csak nagyon vacak volt a minősége és úgy szeptember elején eltört. Azóta nyűglődtem vele, hogy ne folyjon le a víz a mosogató alá a csepegtető tálcából. 
Innen tovább mentünk a PMP-hez, akik Csücsköm foglalkoztatói, fizetési igazolásért, aztán a bankba számlakimutatásért, onnan pedig a councilba, beadni a council tax csökkentésére vonatkozó kérésünket. Itt elvette tőlünk ugyan az úriember a különböző iratainkat lefénymásolni, de adott egy új formanyomtatványt, amit majd vissza kell vinnem, mert amit küldtek nekünk, az nem volt jó és írt még egy pár dolgot, hogy mire lesz még szüksége, ha megyek vissza. 
Innen visszafelé tettünk egy kört, hogy találjunk megfelelő zippzárt Csücsköm tönkrement pulcsijába. Olyat, amit eredetileg akartunk, nem kaptunk, de végül csak került valami, amit bele lehetett varrni, hogy használható maradjon. 
Még mentünk hazafelé Tescoba és utána ültem le megvarrni a pulcsit, hogy másnapra már használható legyen. 

A keddi nap mondhatni nyugalomban telt, kitöltöttem az új formot, és kitöltöttem egy másikat is a Child benefit kérelemhez is. Ez olyasmi, mint Magyarországon a családi pótlék. Ezt majd ma ki kell nyomtatnom, hogy holnap fel tudjam adni postán. 
Aztán megint elővettem a varrógépet, mert Csücsköm nadrágjai kezdik megadni magukat, de még amíg lehet rajtuk segíteni, addig megvarrom őket. Munkábajáráshoz még megfelelnek egy kis ideig. 

Összeállítottam a bejgli tésztát, aztán ma délután egy adagot valószínűleg ki is sütök. 

Maya nagyon jól volt, többször felkelt, kiült a számítógéphez, kinn ebédelt, jött-ment a lakásban. 

Nincsenek megjegyzések: