vasárnap, december 27, 2015

Rendhagyó karácsonyozás

Csücsköm 24-én is ment dolgozni, csak azt nem lehetett tudni, hogy végig maradnak-e, vagy esetleg korábban is eljöhetnek. Aztán végül 2 körül leálltak és annak ellenére, hogy a First továbbra sincs a tájékoztatás szempontjából a helyzet magaslatán, azért 3 körülre már haza is ért, méghozzá busszal. 

Este, már jóval sötétedés után elővettem a dobozt, amit Katimami és Eszterék küldtek, és "ünnepélyes" keretek között kiosztottuk az ajándékokat. Tőlünk most "csak" fűtött lakást, melegvizet, ételt és szeretetet kaptak, külön ajándék nem jutott senkinek, de már jó előre beharangoztuk, hogy ne is számítsanak ilyesmire, majd talán jövőre. 

25-ére készítettem úgymond ünnepi ebédet és nem mentünk semerre sem, de az időjárás mostanság nem kedvez a mászkálásnak. Tegnap, 26-án egyenesen narancs riasztás volt kiadva, főleg az esti órákra, özönvíz szerű esőzés miatt, ami szerencsére csak azután kezdődött, hogy Csücsköm hazaért. 
Ez annyira nem volt vicces, mert az utolsó busz elment valamikor 17,50-kor, és mint reggel kiderült, a taxik a boxing day-re való tekintettel 50-100%-os felárral közlekedtek, így azt mondta, hogy inkább hazagyalogol, még ha egy óra lesz is akár, hogy hazaér. Kicsivel hamarabb sikerült, úgy 45 perc alatt itthon volt, megelőzve az esőt. 
Ma reggel pedig már a normális díjszabás szerint mentek megint. 

Tegnapra egyébként még valamikor hétfőn hívtak, hogy nem tudnék-e csak 26-án dolgozni valahol, valamit, de azt már akkor tudtuk, hogy nem nagyon lesz mivel közlekedni, a feláras taxit akkor még nem tudtuk. Mindenesetre mondtam, hogy köszönöm és elnézést, de nem tudok odamenni, bárhova is kellene mennem. Egyszerűen biztos, hogy nem fizettek volna annyit, amiből kijött volna akár csak a taxi ára. 

Aztál legyen itt még néhány fotó, amiket Csücsköm készített hazafelé úton, szintén itt az utcában, csak néhány jobb minőségű, mint amiket én csináltam. 





Ez a kép a másik fele a mi házunknak


És igen, tényleg nincs szaloncukor, kár is lenne letagadni, az ajándékos doboz egyik nagy szenzációja a szaloncukor volt. Hipp-hopp el is fogyott. Cserében mi itt ilyesmit vettünk, ami ugyan nem szaloncukor, viszont garantáltan finom, nem lehet vele melléfogni. 


Nincsenek megjegyzések: