vasárnap, december 04, 2011

Mindenféle készülődés

Nem látok semmi féle káros elváltozást a kocsonyán. Anyát pedig elfelejtettem megkérdezni, hogy mi volt régen ez a hűtő mizéria.

Tegnap délután itt volt nálunk Maya és Domi 1-1 osztálytársa. Tetszett, hogy az itt töltött idő legnagyobb részét  lenn töltötték mindannyian a nappaliban velünk együtt. Hat gyerek békésen eljátszott, eltöltötte együtt az időt úgy, hogy jóformán nem volt szükség a szülői beavatkozásra, csak a jelenlét is elég volt. ( Ilyenkor szombaton reggel meg kell csinálja mindenki a leckéjét, de legalább Domi könnyebben nekilát, nem kell sokat nógatni.)

Ma délben jött Kiseszter és ebéd után elvitte a gyerekeket fel a Normafához, mert volt ott valami dolga. Mindannyian egy helyes kis Mikulás csomaggal jöttek haza. Utána kissé átrendeztük a nappalit, jöttek Maya osztálytársai hárman kislányok, hogy a pénteki terítési verseny előtt egy "jelmezes főpróbát" tartsanak. Igénybe vettük Kiseszter hozzáértését is. Először megegyeztek, hogy mit és hogyan terítenek, aztán kétszer megterítettek együtt és nagyjából fel is díszítették az asztalt. Amikor végeztek, még ittak a lányok egy teát és aztán hazavittem őket, mert már nagyon sötét volt 6 körül.

Nincsenek megjegyzések: