csütörtök, november 26, 2015

Közlekedés még mindig

Az elmúlt héten többé-kevésbé sikerült túljárni a First Cymru eszén, de nagyon rajta vannak, hogy ne tudjanak az emberek normálisan közlekedni. Az ember azt gondolná, hogy ha csinálnak valahol egy új megállót, akkor azt közzéteszik mint legegyszerűbb helyen, az online menetrendben. De nem. Ott az amazon főbejárata mellett csináltak egy megállót, ami ha néhány percet késik az esti busz, még elérhető is. Csak annak köszönhetően tudunk róla, hogy mások felfedezték, és így már lehet használni, de a menetrendi változások közt nincs még most sem, pedig már ki tudja mióta jár arra az X1.
A héten azért voltak izgalmak is. Vasárnap ugye már csak az egyetemtől megy a busz, de éppen sikerült neki jó 10 percet késnie, így a csatlakozó busz is elment, ami már az utolsó volt. Nem maradt más, mint a taxi. Kezdem azt hinni, hogy valamelyik First-ös embernek van valami taxis érdekeltsége :) .
Azért volt szerencse is, Csücsköm összeakadt egy cseh fiúval, akivel végül részben együtt jöttek haza a buszvégállomásról.
Végül hét végére az derült ki, hogy nem, sajnos nem kedd lesz a kötelező túlmunkanapjuk, hanem vasárnap, de aztán az is kialakult, hogy ezen a héten biztosan egy órával korábban kell menjenek, 1/2 7-re. Így már tegnap is 3,50-kor keltünk. Majd a hét vége lesz izgalmasabb megint.A taxi tarifa magasabb reggel 6-ig, viszont busz se lesz. Tegnap is megvárták a 6 órát, mire összerendeződtek a buszpályaudvarnál egy csapatba és öten mentek egy taxival. Így egész olcsón megúszta mindenki.


Nincsenek megjegyzések: