kedd, november 17, 2015

Közlekedés=küzdés

Péntek reggel végül nem ázott el Csücsköm, este pedig mivel megint nem állt meg a 100-as, a 8-as buszhoz mentek át az egyetemi megállóhoz. Így este annyira ritkák már a buszok, hogy örül az ember, ha talál valamit. Leghamarabb a 16-os jött, de mint kiderült, nem volt a legjobb választás, inkább várni kellett volna egy X13-at, vagy bármit. Annyit kanyorog, annyi a megállója, és olyan messzi kell leszállni róla, hogy nem éri meg. Végül a gyerekek sulijától nem messze tette le a 16-os busz, úgyhogy még volt megint 25 perc gyaloglás.

Szombaton aztán reggel fent a Lidlnél találtunk neki buszt, amivel lejutott a buszpályaudvarra. Ott pedig más választás nem lévén, indult volna a taxihoz. Volt a héten egy alkalom, hogy "lebukott", mikor velem beszélt, rátalált egy magyar asszony, aki szintén ott dolgozik. Ez a hölgy, Gitta szaladt utána, hogy esetleg mennének együtt, úgy mégiscsak olcsóbb, mert a többiek már összeszokottan mentek együtt egy-egy taxival. A taxis meg persze ajánlotta, hogy bármikor máskor szívesen fuvarozza őket. 
A hazafelé út megint csak kalandosra sikerült. Miután 15 perc késés után sem látszott a 100-as busz, elindultak az Egyetemi megállóhoz, ami úgy 20 percnyire van gyalog. Ott viszont legalább jött a 8-as busz. És megint a hegyre vezető úton volt gond, hogy mivel is kellene jönnie. 15 perc múlva jött az X13, ami nagyon gyorsan itthon volt, de ennek ellenére lett vagy 3/4 8 mire hazaért. 
Vasárnap szerencsére nem kellett mennie és aki ott a területi főnök, azt mondta, hogy ha lesz is kötelező túlóra, az majd keddenként lesz, mert nekik úgy jobb, de nekünk is. Hétköznap még úgy-ahogy le lehet jutni a városba, vasárnap nem maradna más, csak a taxi, amire elmenne a napi bérének a 40%-a, vagy 2 óra gyaloglás a 10 óra munka előtt. 

Tegnap Maya lábára kerestünk megfelelő kötszert, amit nem is olyan egyszerű keríteni. Van az a hálós kis csőszerű dolog, amit rá lehetne húzni az újjaira, na, olyan egyáltalán nem volt egyik általunk ismert gyógyszertárban sem. Valamit azért találtunk a Boots-ban, de nem pont a legideálisabb ez a megoldás. Az eszembe se jutott, hogy ott a klinika mellett kellene vennem mindjárt, mert másutt nem  lesz. 
Este még átsétáltunk Mayával Adélékhoz, hogy a két lány összeismerkedjen. Mikor jött Maya  vissza,  jól elázott. 

Nincsenek megjegyzések: