szerda, október 07, 2015

Újra iskolába járunk, hurrá!

Vasárnap reggel arra ébredtem, hogy egy kismadár kocogtatja az ablakot. Valószínűleg az a zöld poszátaféle madárka volt. 

Tegnap voltunk először az egyetemen, angol órán. Azzal kezdtünk, hogy nem lehetett bemenni az épületbe, mert épp tűzriadó volt. Aztán persze elmúlt és kezdődött az óra mindkettőnknek. Nálunk úgy lesz, hogy 2 csapat tanárjelölt és 2 tanárokat tanító tanár tartja az órákat felváltva. Egyik csapat kedden és csütörtökön, a másik szerdán és pénteken lesz velünk. Első alkalommal a késésre való tekintettel Csücskömék alaposan ráhúztak, majd 3/4 4 volt, mire elindultunk haza. 

Hazafelé bementünk a Lidlbe, de azt, amiért mentünk, azt jól elfelejtettem megvenni, nevezetesen madáreleséget.
Azt majd még szerezni kell valahol, bár most már annyival kicsit könnyebb a dolgunk, hogy lett m-ticket a mobilunkon, ami havi bérletnek felel meg. Nem  csak a városban lehet használni, hanem a környező települések is benne vannak, elég nagy sugarú ívben. 

  Swansea City Map
Az az egész nagy sárgával jelzett terület benne van a bérletünkben. A bérlet maga egy app amit le kell tölteni és azon lehet a bérlet árának befizetése után aktíválni a bérletet, ami visszaszámlál, hogy még meddig érvényes. A gyerekeknek még mindig jobban megéri az egyenkénti jegyvásárlás, de nekünk már így, hogy hetente 4 alkalommal biztosan be kell mennünk, jobb, ha van bérlet. 
Persze azért ez nem jelenti azt, hogy abbahagynánk a gyalogolást, mert mi felnőttek pl. mindketten lefogytunk úgy 10-10 kilót és nem mondanám, hogy hátrányunkra vált volna. 

Ma délben, közvetlenül az elindulásunk előtt jött meg szinte mindenki TAJ száma, az enyém lemaradt valahol, de gondolom majd csak ideér egyszercsak. 
Ugyanezzel a kupac levéllel együtt jött egy értesítés a kórháztól, hogy változott a rendszer és ezentúl a kedves betegek önállóan kérhetnek időpontot a különböző bajaik miatt, majd holnap hívom őket. 

Nincsenek megjegyzések: