hétfő, október 05, 2015

Minden nap van valami

Azért annyira nem volt tragikus a lehülés, inkább csak a szél fújt. Még az eső sem esett nagyon, csak épp annyira hogy teregetni ne lehessen. 

Tegnapelőtt valamikor kiégett az egyik konyhai izzónk, és szerencsére Csücskömnek eszébejutott, hogy mintha ebből a tipusból lett volna ledes égő is, nézzük meg. Amúgyis ki kellett volna menni boltba, hát megnéztük.  Siralmas volt a konyhai, mert azok a kis halogén izzók csak az áramot ették, de nagyon halovány volt a fényük. Most szinte díszkivilágítás van a konyhában , és a mi szobánkban megmaradt egyetlen hagyományos izzót is le tudtuk cserélni ledesre. Eredetileg energiatakarékost vettem bele, de valahogy nem passzolt össze a kapcsolóval, ami egy potméteres dolog. Ha az energiatakarékos volt becsavarva, akkor az egy rövid idő után elkezdett vibrálni és zörögni. Ez a ledes nem csinál ilyet és még világosabb is, mint a hagyományos izzó volt.

Ma végül nem mentem be a suliba, hanem abban maradtunk, hogy vigyen Maya tesicuccot és amit tud, csináljon. Aztán még reggel eszébejutott, hogy leírna 2 mondatot és azt megmutatná a tanárnak, hátha megenyhül. Végülis azt írta le, hogy addig, amíg rendben nem jön a lába, hadd menjen a müvészti terembe tesi helyett, aztán ha már jól van, akkor megy tesizni rendesen. És láss csodát, azt mondja, mintha kicserélték volna a tanárt. Még jó, hogy nem mentem be. Tiszta égés lett volna. 

Tegnap már egyedül mentek a nagyobbak az esélyegyenlőségi központba, ügyesen odataláltak. 


Nincsenek megjegyzések: