szombat, november 26, 2016

Döcögős net

Az elmúlt hetekben voltak már kihívásaink az internetkapcsolatunkkal, de valahogy mindig sikerült előbb-utóbb helyreállítani, de most csütörtökön már semmilyen delej, ráolvasás, újraindítás, semmi nem használt. Aztán végül Csücsköm némi győzködés után késő este felhívta a szolgáltatót, hogy nagyon nem akar működni a dolog. 
Egy órás próbálkozás után végül arra jutottak, hogy valószínűleg a hub a hibás és küldenek egy újat. Ez még nem érkezett meg, csak megint sikerült életre kelteni a modemet, ami egyébként tegnap többek közt azért sem működött, mert a szolgáltató valami egésznapos szerelést csinált, előre bejelentve persze. De az öt órás végzés után sem lett megint kapcsolat, csak este Gyuri átállított valamit a hubon, és akkor csökkentett üzemmódban lehetett használni, most meg működik valahogy, de hogy meddig, arra semmi garancia. A gyerekek pedig ugye egész délután egyedül voltak itthon, úgyhogy nagy bandázás volt, beszélgetés, kártyázás, az elfeledett tévé bekapcsolása. És este, viszonylag korai lefekvés. 
Most pedig várjuk az új hubot és reménykedünk, hogy addig valahogy kihúzza. 

Ezen a héten ugye kimaradt végül a 4:20-as kelés, cserében úgy tűnik, a jövő hétre megnyertük, de majd meglátjuk. Nagy eséllyel azt már nem fogjuk megúszni. 

Közben próbálják beosztani az életemet az elkövetkező hetekre. A jövő  heti beosztásom már megvan, de a rákövetkező 3 hétről még folynak a harcok. Mint kiderült, állítólag volt valami megállapodás, hogy kedd, szerda, csütörtök és pénteken a Boma házban vagyok és szerdán kéthetente mehetek rövid napra az Rc-be, tehát 8-13-ig és az első heteken pedig 8-15-ig. 
Most azon lett konfliktus, hogy 14-16-ig kellene mennem minden nap Rc-be 8-15-ig, ami azt eredményezné, hogy nem tudnék menni Boma-ba. Úgyhogy valószínűleg majd a két főnök fog valahogy megegyezni. Én mindenesetre felajánlottam, hogy ha az segít, akkor inkább megcsinálom a 3 napot úgy, ahogy általában a szerdákat szoktam, hogy 8-13-ig az egyik helyen, aztán futás át a másikra este 8-ig. 

Tegnap valami gyönyörű időnk volt, igazi késő őszi, napsütéses, tiszta idő. Ma is valami hasonlót várunk, úgyhogy a szokásoknak megfelelően megy a mosógép.  

Nincsenek megjegyzések: