szerda, április 13, 2016

Már megint valami vírus jár köztünk

A héten már kezdődött volna a suli, legalábbis mi azt hittük. Aztán kiderült, hogy valami miatt, amit a gyerekeknek elfelejtettek mondani, elég lett volna csak kedden menni suliba. De mivel mi tudatlanok voltunk, szépen felébresztettem mindenkit idejében és elküldtem iskolába. Aztán Maya már fél kilenckor hívott, hogy gyanús ez neki, nem nagyon lát senkit suliba menni. Aztán közben beérte Dominik is, akinek valamelyik, szintén tudatlan mondta, hogy nem lesz iskola. És, elindultak volna úgy haza, hogy nem mennek le megkérdezni, hogy mikor kell menni tényleg. Mivel nagyon erősködtünk a telefonon, Domi mégiscsak visszaszaladt az iskolához és megkérdezte. Azt, hogy miért nem adtak egy sort sem erről, azt lehet, sosem tudjuk meg. Mindenesetre nem csak a mi gyerekeink nem tudtak erről a változásról, hanem szinte az egész suli. 

Maya máskülönben úgy ment el, hogy gyakorlatilag elzavartam, hogy ne vicceljen velem, hogy pont hétfő reggelre kell neki rosszul lennie. Mert ugyanis megevett egy zabkását, ami nem egy hatalmas mennyiség, és aztán ez nem sokkal később ki is jött belőle. Reméltem, hogy talán a hétfő és a kedd segít rajta, de nem lett jobban, ma, ha már beindul az élet, kérek neki időpontot az orvosnál, mert nagyon kellene mennie a suliba, meg már nagyon görbe szemmel néznek rá is rám is. Nagyon fájlalja a gyomrát és eléggé szárnyaszegetten néz ki. Panaszkodik, hogy a feje is olyan, mintha a félig telt esővizes hordó lötyögne neki a feje helyén. 
Lili is becsatlakozott valamelyest ebbe a nem vagyok jól  projektbe, ő hétfőn szólt haza, hogy vacakul volt a buszon, meg az angolon is, aztán végül tegnap nem is ment angolra, mert annyira nem érezte jól magát. 

Csücskömnek a hete egyébként nem volt valami fényes.  Egyedül a péntek este volt az, amikor kidolgozta a teljes munkaidejét és jött haza taxival végül úgy fél egyre. Szombaton az ilyenkor rendszeres havi leállás volt, csak eddig nem érintett bennünket, mert már 6-kor neki vége volt a munkaidejének. De nem most. Most úgy lett meg a 6 órája, hogy az egyik műszakvezető, mikor beszélgettek erről a leállásról, azt mondta neki, hogy tudod, mit, gyere be 12-re egy óra helyett és akkor megvan a 6 órád legalább. Az a feneség ezzel a swing shifttel, hogy se a lehetséges munkaórái sincsenek meg, mert ha nincs elég munka, akkor hazaküldik és még a tetejébe hazajönni sem tud busszal. Sőt, mivel a pickerek fél órával korábban kezdenek, korábban is mennek, tehát még a taxijukba sem tud becsatlakozni, mert mire ő végez, azok már rég elmentek. 

Pénteken még felhívtam azt a telefonszámot, amit az ügyintéző adott csütörtökön, hogy a DBS check miatt hívjak. Ott végülis csak egy automata rendszer közölte velem, hogy milyen email címre írjam meg az adataimat és aztán majd küldenek ők is egy paksamétát. Hát nem vagyonnyilatkozat lesz ez a DBS check, hanem valami bűnügyi, de lehet, hogy kombinálva van a vagyonnyilatkozattal is, de még nem látok egészen tisztán.




Nincsenek megjegyzések: