szombat, szeptember 14, 2013

Őszül

Készülget az út. Mos tmár teljes szakaszon rajta a szárazbeton. Kiásták mellette a szikkasztó árkot is és tegnap már elkezdték kirakni az árkot idevaló betonelemekkel, és úgy volt, hogy jönnek ma is, de szerintem meggondolták magukat, ha ránéztek az időjárás előrejelzésre, mert mára esőnapot ígérnek és hűvöset, bár az gondolom nem akadályozná őket a munkában, de az eső nagyon kellemetlen.

Tegnap volt a napja, hogy először befűtöttünk az ősszel. Volt délután egy zivatar, amiből csurom vizesen jöttem be, mert a ruhák kinn száradtak, egy része már szinte teljesen száraz volt, be kellett őket hozni. Annyira hirtelen kerekedett, hogy ugyan készültem kimenni, de mire elindultam, már esett, aztán beleerősített. Sokminden egész jól elázott.

Hétfőn és kedden volt 3 szülői itt a közeli iskolában, alá kellett írni egy rakás papírt, szokásosakat és újabbakat. Még jövő hétfőn lesz össziskolai szülői, aztán egy kis csend.
Lilikémet halálra izgatja, hogy mi lesz vele a továbbtanulással, bejelentkezett matek és magyar előkészítőre is, de nagyon izgul már most, hogy hova kellene mennie, felveszik-e, stb.

Tegnap volt egy beszélgetés Iványi Gáborral a Klubrádión. Már előre hegyeztem a fülemet, mert őszintén szólva nagyon kevés olyan ember tud ilyen természetességgel beszélni az élet dolgairól a Bibliát idézgetve, hogy az ne tűnjön kivagyiságnak, pátoszosságnak és kioktatásnak, mint ő. Élvezet minden alkalom, ha hallhatom, annak ellenére, hogy a vallásosság továbbra is olyan messze van tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha sikerül eladni a házat, jó lenne az alapítványuknak, mert nagyon becsülöm őt a munkájáért is, ugyanakkor sajnálom a rengeteg méltánytalanság miatt, ami éri őket. Ideteszem a beszélgetés linkjeit, hátha valaki meg akarná hallgatni. 1. rész , 2. rész


Nincsenek megjegyzések: