vasárnap, augusztus 02, 2020

Össze-vissza időjárásért

még mindig nem kell a szomszédba menni.... Tegnapelőtt reggel fáztam, pulcsi kellett, aztán 11-re már kezdett melegem lenni és onnantól jó idő volt. Aztán tegnap reggel arra ébredtünk, hogy meleg van, aztán ez fokozódott, nyolckor már szinte hőség volt. Értsd, 18-20 fok, de valahogy mégis rettentő meleg, inkább forróság. Aztán ez fokozódott egy darabig, mígnem délutánra befelhősödött és elkezdett kissé lehűlni, meg itt-ott szemerkélni az eső. Most kellemes a hőmérséklet, viszont esik az eső. Azt írja az időjárás app, hogy délre már kisüt a nap megint és újra meg lehet főni, megint. 

A héten valamelyik nap Lili felfedezte, hogy a sütő egyik fűtőszála fogta magát és elhajolt. Azt persze nem tudni, hogy mikor tette ezt, de úgy fél éve volt a sütő kitakarítva, akkor még nem tűnt fel. Szóltam az ügynökségnek, hogy mi történt, remélhetően hamarosan jön valaki, aki kicseréli a hibás darabot. Nem hinném, hogy mindjárt az egészet ki akarnák cserélni, azért ez a javítás még mindig olcsóbb valószínűleg, mint egy új sütő. 


És persze akkor aktuális egy újabb sütő tisztítás. 
Szerencsére azért használható, csak kicsit jobban oda kell rá figyelni, hogy ne égjenek meg a dolgok. 
Bár az megy néha a sütő baja nélkül is. 
Tegnap elfelejtettem Lilinek szólni, hogy a kenyér bent sül a sütőben, ki kellene vegye, mert én megyek dolgozni, így aztán valamennyivel tovább volt a kenyér a sütőben. Kicsit sötétebb lett, sokkal ropogósabb a héja, de még mindig jó. 


Nincsenek megjegyzések: