szerda, június 28, 2017

Remélhetően utóljára a mosógépről...

Hétfőn délelőtt meghozták a mosógépet, most már csak jó idő kellene hozzá. Ma délben kiteregettem itt benn amit nem lehetett betenni a szárítógépbe, de nagyon nehezen szárad. Valami hőkocka jó lenne az ilyen napokra. Egyébként itt benn 22 fok van, de mégsem száradnak nagyon. 

Dominik ezen a héten dolgozik a közeli Currys-ben, a jövő héten pedig egy másik iskolában lesz valami közös programjuk az ottaniakkal. Valami faültetést emlegetett. 

Mayával végül délben együtt mentünk le a városba, hogy ő menjen felvételizni, miután pár apróságot együtt megvettünk. Azután, hogy szétváltunk, mi mentünk vissza a British Heart Foundation boltjába, hogy találjunk a lányoknak valami ágyat. Maya panaszkodott, hogy az a keskeny matrac túl keskeny, nem kényelmes aludni rajta, Lili pedig amiatt panaszkodott, hogy az ő matracának a rugózata megadta magát. A másik ok az volt, hogy Maya kisszobába való költözése után ő szeretett volna egy normális ágyat az emeletes ágy helyett. Ott a boltban mindjárt megállapodtunk, hogy az emeletes ágyat visszaküldjük, már nem szeretnénk használni. Sok kárt nem tettünk benne, mert az fém ágy volt. A vásárlás eredménye végül két egyszemélyes ágy lett matraccal és vettünk még 2 keskeny könyvespocot is a mi szobánkba. Kedden hozták meg őket, délután. Úgyhogy a tegnapi nap a pakolás jegyében telt. Majd még holnap vissza kell menni, mert Lilikém most bökte ki itthon, hogy ott lett volna egy éjjeliszekrényke, amit szeretett volna, csak már említeni sem mert, úgy érezte, hogy túl sokat kért azzal az ággyal.
Lili szobája egészen megváltozott, még hiányzik a szemnek az emeletes ágy. Maya szobájába pedig elég nehezen paszíroztuk be az ágyat, ott az az összerakhatós szekrényke volt az akadály. Szétszedtük részben, de így nem az igazi, majd még lehet rajta reszelni. 

Még hazafelé összeszedtük Mayát, akit szerencsére felvettek a college-ba Art (művészeti) szakra teljes időben és angolra részidőben. 

Kedden reggel, még minden pakolás előtt felmentem a szerelőkhöz a kocsival, hogy nézzenek már rá a futóműbeállításra, mert szerintem valami nincs rendben vele. Szerintük se volt vele minden rendben, de ők nem tudják megjavítani, viszont szerencsére nem túl messze van egy szervíz, ahol viszont igen. Elmentem oda és nagyjából egy óra múlva egy jól beállított futóműves autóval jöttem haza. Gyakorlatilag minden érték a pirosban volt, kellett vele foglalkozni mindenképpen. 

Nincsenek megjegyzések: