csütörtök, május 11, 2017

Munka

volt az elmúlt héten dögivel, hogy finoman fejezzem ki magamat. Múlt kedd óta dolgoztam folyamatosan tegnapig. A nyolc napból 2 hosszú műszakos volt, ami hivatalosan reggel 7:45-kor kezdődik és 18:30-kor ér véget. A mai szabadnapom is veszélyben volt tegnap, de lett helyette holnap délelőttre is munka, holott az még a hét elején szabad volt. 

Persze attól, hogy én nem vagyok itthon, nem áll meg az élet. Hétfőn reggel azért arra sort kerítettem, hogy Mayával elmenjek a Morriston Hospitalba a babafogai miatt. Az a professzor, aki valószínűleg műteni fogja, egyeztetni akart vele/velünk, hogy mi legyen, elsorolta a lehetőségeket. 
Az első és legkevésbé idő és energia igényes dolog, hogy nem csinál senki semmit, marad így, amíg a babafogak bírják. Ugye az kérdéses, hogy meddig. Mert ugye azokat tömni nem nagyon lehet, ergo lesz helyette luk vagyis foghiány, ha bajuk lesz. 
A fentiek miatt sem opció, de azért sem, mert fáj Mayának a szájpadlása emiatt a 2 fogacska miatt illetve inkább a két ki nem nőtt felnőtt fog miatt. 
A másik lehetőség, hogy megműtik és megpróbálják azt a két fogat kiszabadítani, hogy a helyére húzhassák őket fogszabályozóval. És még itt sem ért véget a választási lehetőségek sora, mert el lehetett még azt is dönteni, hogy mikor húzzák ki a babafogakat. Annak örült volna a doktor a legjobban, ha most a közeli jövőben kihúzták volna, mert akkor esetleg lett volna lehetősége a két felnőtt fognak valamit csinálnia, de mivel az volt a doktornak az előrejelzése, hogy 6-12 hónap múlva tudja műteni, ezért Maya azt mondta, hogy ő bizony nem fog fél-egy évig fogak nélkül mászkálni. Neki ráér akkor is, mikor már tényleg műtik. Ez más gyerekek esetében azért nem szokott ugye gondot jelenteni, mert amikor kiderül, hogy nem tud a 2 szemfog kinőni, akkor úgyis egymás után potyognak a fogak, eggyel-kettővel több vagy kevesebb az már nem számít. 

A másik dolog, amit én csináltam magamnak program, hogy vasárnap megyek a szemészekhez, hogy kiderüljön, tudnék-e kapni én is kontakt lencsét. Mivel vezetéshez is kell a szemüveg vagy valami, amitől jobban látok, most jobb ötletnek tűnik a lencse. Nagyon zavar a szemüveg kerete a látásban, tolatáskor egyenesen le kell vennem, hogy egyáltalán lássam, hogy mit csinálok. 

Jövő hétfőn pedig megyek Mayával vissza a lábazós klinikára, mert a körmei nagyon csúnyán nőttek vissza, valahogy rendbe kellene őket hozni. Lehet, hogy le kell őket venni, nem tudom. 

Aztán még ugyanazon a hétfőn jön majd valami embere a lakásügynökségnek a Dominál levő lépcsőkorlát miatt. Azt nem tudom, hogy javítani vagy kicserélni akarják, majd akkor kiderül. 

Nincsenek megjegyzések: