csütörtök, október 06, 2016

Nem annyira egyszerű, mint azt Móricka elgondolta

Mi, naívan azt gondoltuk, hogy ha megnyitottunk egy bankszámlát, akkor az meg van nyitva, lehet küldeni az adatokat az alapítványnak, ami arra vár, hogy bankszámla számot kapjon. Én reggel, a számlanyitáshoz képest 2 nappal később elküldtem a leveleket, hogy mi a gyerekek számlaszáma.
Ééés még aznap délben jött egy levél mindkettőnek, hogy valamiért rögtön le is zárták a számlákat. Némi nyomozás után csak annyi derült ki, hogy nem is lesz számlájuk a mi bankunknál, sőt a bankcsoportnál sem. Hogy miért, azt legfeljebb ők kérdezhetnék meg, ha tudnák. Nekem sem mondtak semmit és a bankfiók alkalmazottjának sem, aki a számlát útjára indította. 

Most egy másik bankhoz mentünk, de ott meg az a közvetett "bizonyíték", hogy nekünk van lakásbérleti szerződésünk, az nem elég, kell egy másik dokumentum a  college-tól, amiben benne van még néhány másik adat is. Most ezt próbáljuk beszerezni, aztán állítólag rendben lesz minden. Mindez persze már ott derült ki a másik bankfiókban, mikor arra készültünk, hogy már számlaszámmal együtt jövünk ki. 

Azért történnek sokkal jobb dolgok is. Csücsköm magasan kiemelkedő teljesítménnyel azért úgy tűnik lépeget előre. Volt most egy képzés néhány embernek, egészen pontosan 5 főnek, akik megkapták a Fire Marshall címet a képzés után. Ez azt jelenti, hogy az egész raktárbázison van néhány, tehát nem csak ez az öt ember, akik kaptak valami emelt szintű tűzvédelmi képzést, hogy ne csak a berendezésekre legyenek utalva, hanem az ő dolguk többek közt, hogy fokozottan figyeljenek a tűzbiztonságra és vész esetén segítsenek a dolgozók kiterelésében is, a saját biztonságukat is előtérben tartva.  A másik dolog, hogy most vezetnek be egy új, magasban is dolgozó gépet, amire meghírdették, hogy lesznek, akiket felkérnek, hogy vegyenek részt a képzésben, de mindenki jelentkezhet. Csücsköm nem jelentkezett, mondván, hogy gép, magasban kell vele dolgozni, inkább nem megy oda magától. De nem úszta meg, kérdezték tőle , hogy van-e valami orvosi oka, hogy nem jelentkezett, mert ők viszont szeretnék, ha menne, sőt, ha egészséges, akkor már be is írták. Tegnap volt egy próba, hogy hogyan bírják a magasat, jól ment neki. Majd lesz még egy rövid orvosi vizsgálat, és aztán a képzés úgy két héttel később. 



Nincsenek megjegyzések: