vasárnap, december 19, 2010

Szünet előtt

Tegnap este csőtörés volt az utcában, de hideg is (-10, de aztán lett -17 is). Szegények nem is tudom, hogy hogyan csinálták meg végül, de kész lett. Előtte még áldottam az eget, hogy a gyerekek már lefürödtek. Már csak nekünk kellett volna fürödni, fogat mosni, Csücskömnek almolni, esetleg inni 1 pohár vizet, meg ilyeneket. Azt se nagyon tudtuk eldönteni, hogy a kazánnal ilyenkor mit is kell tenni, mint kiderült, valószínű célszerű kikapcsolni, de erre vonatkozó konkrét adatot nem találtunk a szerviz cég lapján sem, de a kazánhoz tartozó használati leírásban sem. Hogy honnan kéne tudnia a mezei felhasználónak, mit kell tenni vízhiánykor? Ez számunkra akkor derült ki, mikor el kezdett cirregni a kazán és nagyon felkúszott a nyomás. Hihetetlen, hogy egy ilyen kazán, ami egy kisebb vagyon, nem tudja kezelni sehogy a vízhiányt. És ha nincs itthon senki? Akkor mi van? Na, mindegy, túl vagyunk rajta.

Tegnap délután a legnagyobb havazásban mentünk el a színházi előadásra (Budafoki Musical Stúdió), jó kis csúszkálás volt.
Jó volt az előadás, ügyesek a gyerekek. Domikám előtte itthon előadott egy magánszámot, hogy ő nem is akar jönni, sőt ebédelni sem, és egyébként is... Aztán csak eljött, biggyesztve, de eljött. Még nem is viselkedett elviselhetetlenül, pedig ha akar, tud nagyon.

Ma még hideg volt és tán még holnap is az lesz, de azt mondják, hogy melegedik és el fog olvadni minden ami eddig leesett. Pedig nagyon szép így is. A madárkák jönnek, most már a zöldikék is itt vannak időnként.

Nincsenek megjegyzések: