csütörtök, december 30, 2010

Két ünnep között

Hétfőn Csücsköm már ment dolgozni. A kollégájával végül így állapodtak meg, azért, hogy ő el tudjon utazni vidékre a családjával és ne kelljen visszautaznia, meg egyedül lennie itthon. Így korán keltünk mindketten.
Itt még bal oldalon áll a régi hűtő, ahogy évekig állt

Hétfőn este felhívtak, hogy szerdán hozzák az új hűtőt, le kellene ereszteni, ki kellene mosni, stb.
Ezt kedd estére ütemeztük. Mikor Csücsköm hazajött, kihúzta a hűtőt, ami mindig külön művészet, én pedig nekifogtam kipakolni, kimosni. Mikor kész lettem, el kezdtük tologatni a hűtőket, mert Csücsköm kitalálta, hogy a mélyhűtőt simán be lehet tolni a sarokba, hiszen azt használjuk kevesebbet, a hűtőt pedig el lehet forgatni 90 fokkal és akkor nem kell állandóan feszengeni, hogy nem férünk el. Persze fel is kellett takarítani a hűtők alatt, ami szintén nem volt könnyű mulatság. Nem is tudom, hogy miért nem jutott hamarabb eszünkbe, hogy a hűtőt és a fagyasztót megcseréljük és elforgassuk. Így sokkal hozzáférhetőbb, kényelmesebb. Szerdán tényleg meghozták a hűtőt és még csak nem is este 9-kor, pedig az is benne volt a pakliban. Dél körül jöttek, lefotózták a régi hűtőt tele mindennel, aztán kipakoltunk, kivitték, és bejött az új gyönyörűség. Nagyon szép és be is fér minden. Most pl. semmit nem lehetne kinn tartani a teraszon, mert annyira hideg van, hogy kifagyna minden.
Itt már az új áll az új helyen, elforgatva.



























Tegnap volt még 1 sikersztorim a Vodafone-nal. Esedékes lenne már a telefonjaink lecserélése, de nem akartunk már cégként újabb hűségszerződést aláírni, és legutóbb azt mondták, hogy az átírás telefononként cca. 5000 Ft. Na ennyit egyáltalán nem akartam kifizetni, így elkezdtük nézegetni, hogy mik a lehetőségek a t-mobile-nál. Aztán tegnap felívtam végül a Vodát, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy a szerződést fel tudjam mondani. A fiatalember szépen felsorolta, hogy mit és hova, de aztán rám kérdezett, hogy miért is akarnám felmondani. Elsoroltam neki, hogy mit szeretnék, de legfőképp, hogy nem akarnám kifizetni a névátírás díját. Azt mondta, hogy erős eséllyel arra lesz megoldás, addig is elmondaná, hogy mit és hogyan kellene változtatnunk a meglevő csomagunkon és a telefonokat is le tudnánk cserélni. Egy másik hölgy végül megerősítette, hogy ingyenes névátírást adnak és mehetek január végéig bármikor elintézni. Könnyebb lesz így, mert legalább nem kell telefonszámokat változtatni, meg értesíteni ki tudja hány embert.

Az majdnem lemaradt, hogy Domival a szokásrend kedvéért fogorvosnál is voltunk. Szünet nem telhet fogorvos nélkül. Úgy tűnik. A jobb oldali egyik rágófogát kellett átfúrni, ugyanúgy mint anno azt, amelyiket azóta már kihúzott a doktornéni. Volt nagy sírás, ordítás, később hüppögés. De legalább túl vagyunk rajta és nem az ünnepek alatt fog nyavajogni, hogy fáj a foga. Bár, szent esküvéssel fogadta, hogy ha nem fúrja ki a doki a fogát és mégiscsak fájna, nem fog szólni, panaszkodni. :)

Nincsenek megjegyzések: