hétfő, június 08, 2020

Lassan véget ér a karantén,

de csak lassan. Itt nálunk 21 naponként tartanak felülvizsgálatot, hogy mi a helyzet a járvány alakulásával. Most hétfőtől lesz néhány könnyítés, de még mindig messze vagyunk a "normálistól". Mondjuk nem biztos, hogy mindenben vissza kell állni a "normálisra", de azért például már jó lenne fodrászt látni. De ne panaszkodjak, egész jól megúsztuk, lekopogom, vagy legalábbis remélem, hogy megúsztuk. 
Ami itt nem nagyon működik, az a maszk használat. Eddig sem nagyon használták a népek, de mostanság már talán csak 10-ből ha 1. Szerencsére a gyerekkel nem nagyon kell erősködni, hogy de, igen, tessék maszkot hordani, mert más nem vigyáz rád, ha te nem vigyázol magadra. 
Gyurinak amikor dolgozik, munkakezdéstől végzésig hordania kell maszkot, amit adnának is, csak éppen amikor dolgoznak, ezek az eldobható maszkok nagyon nem kényelmesek. Úgyhogy már nem , tudom, talán 3-4 féle maszkot is varrtam, hogy kiderüljön, melyik a legelviselhetőbb napi 10 órában. Mert ugye az sem jó, ha beleizzad, márpedig most már meleg van. Az sem jó, ha bántja a fülét, szóval nem egyszerű eset. 

Az elmúlt héten tényleg kitört a nyár, nem csak 1-2 napra. Nagyon meleg van még úgy is, hogy a hőmérő csak 24-26 fokot mutat. Itthon lenni még hagyján ebben a melegben, de dolgozni..., na az annyira nem vicces. És nem ér hangosan nevetni, igen, majd megpukkadunk a melegtől. 

Nincsenek megjegyzések: