kedd, február 05, 2019

Most meg már a február...

Az elmúlt 2 hétben nem volt autó, mert két hete kedden reggel még el tudtam intézni amit reggel akartam, de aztán még az autó utolsó leheletével legurultam a szervízhez, ami azt is jelentette, hogy közel voltam a szervízhez is és itthonhoz is. Viszont a két hét azzal telt el, hogy finoman szólva is szívjunk a First Bus miatt. Reggel azért mert nem jött időben, este azért mert nem jött időben, és mindenkor azért, mert a csatlakozások nem jól vannak kitalálva, és az egész menetrend nem arra van kitalálva, hogy dolgozni tudjon járni, aki akar. 
A kocsival először az volt a baj, hogy nem tudták megállapítani pontosan, hogy mi a gond, 2 lehetséges bajt mondtak, az egyik 200 font körül, a másik 300 font körül, de biztosra nem tudtak menni. Kellett volna Paul, aki az elektromos dolgok specialistája, de mintha elvitték volna a marslakók, úgy eltűnt. Aztán valahogy mégiscsak kiszöszölték, hogy mi lehet a baj, és azzal engedtek el, hogy a fojtó szelepet kellett kitisztítani. Ezt meg megmérték nekem ingyen. Úgyhogy péntek este miután hazavergődtünk, még felmentem az autóért a szervízhez a pót kulccsal és azóta megy. Le is kopogom. Paul azóta sincs, bár majd azért csak megpróbálom még hívni. 
Közben volt itt holmi havazás is, ami itt Swanseaban nem nagyon látszott, itt inkább csak egy vékony lepel volt, de nem túl messzire tőlünk egész jó kis hó volt, ott meg is állt az élet. Ilyenkor nem nyitnak ki az iskolák az érintett területeken, vagy az első havas napon sokkal korábban hazaengedik a gyerekeket. Akinek dolgozni kellene mennie, és nem tud, az kiírhat szabadnapot, amit nem fizetnek, de nem is büntetik, hogy nem ment be, vagy kivehet szabadságot, amit ugye fizetnek. A hideget azért éreztük rendesen. Bár csak nulla és minusz 5 között volt, de volt hozzá jó kis szél is. 

Nincsenek megjegyzések: