hétfő, július 16, 2018

Kissé hűl az idő,

úgyhogy most már egész jól meg lehet maradni itt benn is. Sőt, most már inkább hajtogatjuk az ablakokat befelé, mert hűvös szél fúj. Az eső, amit ígértek, az érdeklődés hiányában elmaradt.


Pedig nagyon kellene. Ez itt egy amolyan játszótér félének a focipálya része, ami egyébként mindig nagyon zöld és egyébként is nagyon rendesen karban van tartva. De most így néz ki és így néz ki szinte minden, ahol nincs locsolva. De az csak a magán házaknál van esetleg, ott sem mindenhol. Nem is nagyon készült rá fel senki, de ugye eddig nem is nagyon kellett rákészülni. 
Amerre járok dolgozni, az egyik helyre, ott van egy bypass útnak nevezett szakasz, még nem tudom, hogy mit is kerül el. Lényeg az, hogy erdősáv van a 2 oldalán, na, az naponta begyullad. Azt nem tudom, hogy magától a melegtől teszi-e, vagy kidobott csikkek gyújtják-e be, de az biztos, hogy a tűzoltók mindennapos vendégek mostanság. 

Tegnap volt 3 éve, hogy este 9 körül leszálltunk a buszról, ami idehozott minket Swansea-ba. Nagyon elrepült az idő, annyi minden történt, hogy szinte hihetetlen. 

Azt akartam még írni, hogy nagy szerencsénk volt a szabadságokkal, mert Gyuriéknál kissé más a rendszer, mint nálunk, pedig ugyanúgy le vagyunk szerződve állandóra. Nálunk az a szabály, hogy abban a hónapban kell kivenni legkésőbb az összes szabit, amelyikben a szülinapunk van. Ez esetemben ugye augusztus. De semmilyen más megkötés nincs azon kívül, hogy a konyhából 2 főnél több nem lehet egyszerre szabin. 
Az Amazonnál pedig a ledolgozott órák után töltődik fel a szabadság keret. Így az első etapot simán ki tudta írni Gyuri még valamikor tavasszal, de a második etaphoz kellett várni, mire feltöltődik a kerete 40 órára. De ugye ott volt az a lehetőség is, hogy nem adják meg, mert több, mint a dolgozók15% -a, nem mehet egyszerre szabadságra. De ugye ha nem kapta volna meg, akkor ugyanott lettünk volna, mint a mádi honpolgár. Ugyanúgy fel kellett volna kelnem korán, ugyanolyan agyoncsapott lettem volna, csak még pénzt sem kapok érte. De így akkor ezt megúszom, hogy egy időben vagyunk legalább néhány napot szabin. 

Nincsenek megjegyzések: