csütörtök, szeptember 22, 2016

Kissé összegyűltek a dolgok

Így, hogy Gyuri is dolgozik megint, kicsit gyorsabban mennek a napok. 
A fogorvost megjártuk hárman a hét elején és lehet, hogy csak szerencsénk van ezzel a rendelővel, de nem csalódtunk egy kicsit sem. Nagyon alaposan átnézte a doktor mindőnk fogát, aztán megröntgenezte és voltak azért meglepetések. 
Gyurinak csak fél év múlva kell kontrollra visszamennie. Mayának most derült ki, hogy a két felső szemfoga babafog, mögé el kezdett kinőni a felnőtt fog, de nem tudott és már nem is tud, be van ágyazódva a szájpadlásba. Kiműteni sem lehet. Nagyon elcsodálkoztunk. Sok mindent lehet mondani, de azt, hogy nem jártunk fogorvoshoz eleget, azt nem. Felfoghatatlan, hogy hogyan nem derült ez ki soha?
Vele is menni kell még és nekem is vissza kell mennem, úgy néz ki, egy fogamat ki kell húzni, ami szintén érdekes, mert arra már évek óta panaszkodok, de mindeddig az volt a válasz, hogy nincs baja. Szép termetes ember a doktor, úgyhogy remélhetően sikerülni fog neki kihúzni, annak ellenére, hogy ez egy bölcsesség fog. 

Írtam, hogy két helyre pályáztunk, hogy a gyerekek tanulását kissé megtámogassák. A bérletet azt már megkaptuk, a másik támogatás az fejenként, kéthetente 30 fontnyi ösztöndíj, vagy minek nevezzem. Innen első körben az a válasz jött vissza, hogy nem is vagyunk jogosultak a származási hely miatt. Volt fellebbezési lehetőség és írtuk nekik, hogy nem értjük, mi a probléma, hiszen úniós polgárok vagyunk, eddig mindenütt úgy is kezeltek bennünket. Erre postafordultával jött egy másik irat, hogy akkor a gyerekek helyett aláíró Gyurinak kellene a hitelesített aláírása, mivel ebben az esetben nyilván az az oka, hogy nincs a gyerekeknek saját bankszámlája, hogy valamilyen okból akadályozottak a szabad rendelkezésben. Ami persze nincs így, csak eddig nem láttuk értelmét bankszámlanyitásnak a nagyobbak részére, mivel nincs önálló jövedelmük. Lili ebben ugye kivétel, de ettőll még az övét sem adtuk meg. Úgyhogy most a következő az lesz, hogy hétfőn megyünk a bankba, számlát nyitni Beninek és Mayának. Utána vélhetően egyenesben lesz ez a dolog is, ha megküldtük nekik a számlaszámokat. 

Tegnapelőtt kellett befűtenünk este először. Lehet, hogy nem is kellett volna, viszont kellemesebb lett tőle a lakás  hőmérséklete. 
Tegnap pedig a zuhanyos kisbojlernek a biztonsági húzókapcsolója megadta magát. Ma reggel, mint láttam a villanyszerelőtől azért lehetett volna használni, csak nagyon nagy erővel kellett megtépje. Úgyhogy reggel azzal kezdtem, hogy hívtam az ingatlanirodát és nagy szerencsénkre itt volt a közelben a szerelő, úgyhogy 20 perccel később már látta is, hogy mi a baj és egy órával később már ki is cserélte, sőt kicserélte a szobánkban a kapcsolót is, ami fényerőszabályozós volt, de hol működött, hol nem, egyébként pedig állandóan zizegett. 

Nincsenek megjegyzések: