szombat, március 09, 2013

Feljövőben

Hát az elmúlt néhány hétben bepótoltam az elmúlt években kihagyott remek lehetőséget, hogy orvostól orvosig szaladgáljak valamelyik, vagy akár több gyerekemmel is.
A héten nem múlt el nap, hogy ne kellett volna átmennem a körzeti gyerek rendelőbe, Domival, Lilivel, Mayával. Lilinek a hét elején kaptunk egy beutalót a laborba, hogy menjünk vért vetetni, vizeletmintát leadni, hasi ultrahangra. Amit elintéztünk az a vér és vizelet volt, időpontot csak április 5-re kaptunk az ultrahangra. Akkor azt javasolta az orvos, hogy ráírja a papírra, hogy sürgős, de addigra már a hasával Lilinek nem nagyon volt baja, inkább az volt a baj, hogy gyenge volt mint a harmat. Reggelente remegett a lába, rettentő fáradékony lett. Délutánonként még aludt is 1-2 órácskát. Amikor visszajöttem az ultrahangról sikertelenül, az orvos javasolta, hogy esetleg menjünk fel a Jánosba, hátha ott könnyebben mennek a dolgok. Végül az lett a következtetés, hogy igen, nagyon le van gyengülve a szervezete, kellene innia egy Normolyt nevezetű oldatot, ami olyasmi, mintha infúziót kapna, csak szájon át. Itthon az orvos felírta, Lili meg kiköpte, olyan pocsék íze van. Aztán mégis csak sikerült belédiktálni nagyon kevés vízzel, és a második napon már éreztette a hatását. Mára már sokkal jobban van. Ja és a lelet tanúsága szerint vashiányos lett, elég jól.

Domival kedden vagy szerdán mentem vissza. Megint ugyanúgy taknyos volt, mint amiből a múlt héten úgy-ahogy kikecmergett. Ez a mindennapos testnevelés, amiből három kinn van az udvaron, kiváló alkalom, hogy az esetleg meggyógyult gyerek ismét megfázzon, beteg legyen. Mayával már csak pénteken mentem át az orvoshoz, igazából meghatározhatatlan a baja, valószínűleg az is valami vírus.

Kedden, csak hogy ne unatkozzak, még elvittem a legkisebbik cicusunkat, BZS-t is az állatorvoshoz, őt is megműtötték. Így a kiscica vész elhárult. Érdekes, hogy Iszkiri napokig gunnyasztott, BZS pedig már másnap nagy lendülettel játszott, mintha mi se történt volna.

Nincsenek megjegyzések: