vasárnap, július 26, 2009

Tábor - a'la Kiseszter

Hétfőn megérkezett az unokahúgom, Kiseszter. Hozott magával egy 2 személyes iglu forma sátrat, azzal a céllal, hogy kinn alszanak a kertben, sátorban. Nekünk eddig még nem volt sártrunk, így Sanyit kértem, adná kölcsön az övékét. Egy 3 személyes hasonlóforma sátrat kaptunk kölcsön és délelőtt felállítottuk, miután felhoztam Maya volt osztálytársát Krisztit.
Kriszti nagymamájával él, mert az édesanyja 2 éves korában meghalt, az apja pedig azóta se nézett rá. Lehet, hogy előtte sem, de ezt nem tudom. Lényeg az, hogy nem volt semerre sem a nyáron, még a napközis táborig sem jutott el, mert túl megterhelő a nagymamájának még addig is elmenni ebben a melegben, közeledik a 80-hoz.
Így a héten többször felhoztam, szerencsére jól érezte magát.
Egyébként pedig jó volt, hogy itt volt Eszter, mert sokmindenféle dolgot csináltak, kézműveskedtek. Képeslapot készítettek, képkeretet festettek, nagyobb gurigákból asztali tolltartót készítettek, szívószálból és wc papír gurigából szalvétagyűrű lett. Eszter hozott magával egy társasjátékot is, Catan telepesei a neve és jókat lehet vele játszani, bár úgy tűnik, hogy a 12 pont összegyűjtése még nagyon hosszú idő a skacok türelméhez képes, így csökkentettük 6 illetve 8 pontra. Éjszaka sátorban aludtak többé-kevésbé. Ez úgy nézett ki, hogy hétfőn kisorsolák, ki, milyen sorrendben alszik Eszterrel. Ez persze rögtön konfliktusforrás lett. Maya húzta a 4. helyet és teljesen kiakadt. Beni, tőle teljesen váratlanul önként cserélt vele, így Maya aludt elsőnek Eszterrel, Lili másodiknak, Domi harmadiknak és pénteken Beni utolsónak. Csütörtökön kinn aludtak volna a sakcok, de jött egy jó nagy szélvihar, így rohantak befelé, sajnos pétek éjjel ez megismétlődött, csak akkor még eső is jött vele. Jó nagy tombolás volt, de legalább a tetőnk nem mozgott tovább. Egy héttel ezelőtt szombaton volt egy óriási vihar, na akkor leröpült egy cserép és elmozdult a szegélyen is valami.
Eredetileg úgy volt, hogy Csücsköm is itthon van velünk már 17-étől egy hétre, de a kollégája, akivel párban vannak csütörtök éjjel kórházba került elég súlyos tünetekkel. Azt se lehetett tudni, kijön-e egyáltalán, annyira vacakul volt. Végül aztán hétfőn kiengedték, és akkor lement méhg a hétre az anyósáékhoz a családdal pihenni. Ma fog először menni, remélem, most már rendben lesz minden. Így ha minden igaz, akkor 3-ától lesz itthon Csücsköm 1 hétre, mert úgy tűnik, elég meleg lesz még azon a héten is. Betetettem ide a blogra az Időkép előrejelzését, nagyon sokat nézem ezt az oldalt, mert még az olyan laikusnak is érthető, mint én vagyok.

Nincsenek megjegyzések: