hétfő, március 23, 2020

Szabad nap,

ma és holnap, ami az utóbbi időket nézve szinte már luxus. Nem is emlékszem rá, hogy mikor voltam utoljára két napot egymás után itthon. 
A múlt héten meghalt a szárítógépünk, úgyhogy muszáj volt valami más megoldás után nézni, mert ebben a pillanatban, meg talán ezen a héten fogok tudni kinn szárítani, de mint tudjuk, ez csak átmeneti. Aztán majd biztos megint jön az eső, meg előbb-utóbb már ugye fűteni sem kell, itt fog állni a ruha vizesen. Így is nagyon hajlamos a ház a penészedésre, meg olyan nehéz lesz a levegő a vizes ruhától. 
Mondhatnám, hogy nem nagyon érdekel, hiszen valószínűleg elköltözünk még a nyáron, de azért nem szeretném még azzal is tölteni az időt, hogy penésztelenítek. Idén jár le a kétéves szerződésünk és abban maradtunk, hogy próbálunk egy másik házat keríteni. Pillanatnyilag mondhatni csend van a szomszédban, de nem tudjuk, hogy a szomszédasszony partnere mikor kerül elő megint, őszintén, nem szeretnék vele találkozni megint. 
Néztünk itt az utcában is egy házat, még hetekkel ezelőtt, de egyrészt túlságosan közel van a szomszédhoz, hiába szeretjük a környéket, másrészt pedig nagyon közel van a főútvonalhoz, ami olyan, mint Nagytétényi út a forgalmát tekintve, vagy még olyanabb. A másik a ház elrendezése, ami nem lett volna jó. Igyekszünk olyat keresni, ahol minimum egy plusz WC van, az sem baj, ha egy zuhanyzóval egybekötve. A másik, amit ki akarok kerülni legközelebbre, hogy a zuhanyzó az elektromos áramról működjön. 10 kWh az energia szükséglete ezeknek a kütyüknek, hát gondolhatjátok....

Ami a vírus ügyeket illeti, hellyel-közzel fel vagyunk készülve akár a karanténra is, de még azon is elméláztunk, hogy lehet, hogy mi szerencsésen túlestünk ezen az egészen még januárban, csak fogalmunk sem volt róla. Azért amennyire lehetséges itthon vagyunk, nem császkálunk, de dolgozni csak kell menni addig, amíg másképp nem rendelik. Mi nem tudunk itthonról dolgozni. Az mindenesetre nagyon kedves volt az államtól, hogy nem lesz még akkor sem jelentős kereset kiesés, ha itthon kell maradni. Bár nem tudom, hogy ez be fog-e következni egyáltalán. Remélem, nem. 

Nincsenek megjegyzések: