kedd, december 26, 2017

Zokniban alszom,

csak azzal a különbséggel, hogy a kezemen van a zokni, nem úgy, mint a fázós lábú embernek a lábán. Annyira ki van száradva a kezem, szinte minden nap, hogy muszáj bekenni. Az orvos azt a használati utasítást adta, hogy zoknit húzzak rá, mert az jobb mint a kesztyű. Persze hazudnék, ha nem mondanám, hogy megpróbáltam a kesztyűt, de tényleg jobb a zokni, még ha kissé hülyén is érzi magát az ember. Viszont, ha nem kenem be minden nap, akkor borzalmasan néz ki és fáj is az apró, pici sebektől. 

A landlordunkkal (háztulajdonos) ugyan nem találkoztunk már egy ideje, de az ügynökségen keresztül volt nekünk is egy-két kérésünk, meg egy ilyen kérés kapcsán lett kérése a villanyszerelőnek is. Történt ugyanis, hogy valamikor még novemberben meghalt az egyik, egyébként kucsszerepet betöltő konnektorunk az előszobában. A kulcsszerep kétszeres, ide van bedugva a csöngőnknek a beltéri része és innen kapott áramot tavaly is a lépcsőkorlátra feltett karácsonyi fény is. Ez már akkor el volt nykelődve, mikor beköltöztünk, csak éppen még kedves volt és kitartott, egész sokáig. De aztán már nem. Mikor kijött a villanyszerelő, hogy megcsinálja, ugye le akarta kapcsolni a házban az áramot és akkor látta, hogy a kapcsoló táblánk eléggé érdekesen néz ki. Mondjuk mi nem értünk hozzá, de gyanítottuk, hogy nem ez az előírás. De ő tudta is, le is fotózta és bent az irodában szóvá is tette, hogy ez így nincs rendben. Szóval ezt majd hamarosan cserélni kell. 
Mivel ez eddig rendesen működött, emiatt nem panaszkodtam, viszont szinte másnap Beni kezében maradt a fürdőszoba ablakának a kilincse. Valamiért kinyitotta, de mivel eltört, be már csak nehézségek árán tudtuk zárni. 
Aztán lett még egy dolog, ami miatt leveleztünk. Konkrétan engedélyt kellett kérjünk ahhoz, hogy azt a TV-t, amit vettünk a Black Friday hetében felfurathassuk a falra. 
Hát, eltelt vagy 3,5 hét, mire megkaptuk az engedélyt de mindjárt aznap jött is az ember a kilinccsel és őt kértük meg a konzol felfúrására is. Csücsköm addig bíbelt a zsinórokkal, míg sikerült neki felügyeskednie mindent a helyére, és így lett egy nagy TV a szobánkban. Szerencsénk volt, mert pont aznap mindketten itthon voltunk, így volt kis időnk elpakolni a fúrás útjából. 

Nincsenek megjegyzések: