vasárnap, március 08, 2015

Utolsó vasárnapi vásárlás

Egy remek törvény miatt, ami senkinek sem jó, semmi értelme nincs, csak hogy megmutathassák, hogy ők az urak, ma volt az utolsó olyan nap, amikor vasárnap is lehetett szabadon vásárolni, ott ahol mi akartunk. Eztán lesz néhány hely, ahol esetleg lehet vásárolni vasárnap is, de itt a közelünkben biztos nem lesz olyan hely, ahova szívesen elmennék, így majd vagy harmadnapos kenyeret eszünk, vagy sütnöm kell, hogy hétfőre friss legyen.
Végtelenül szomorú vagyok és elmondhatatlanul mérges, hogy bármit megtehetnek. És nincs bennük annyi alázat, hogy a nyilvánvalóan rossz törvényt visszavonják azzal, hogy bocs tévedtünk. Eddig sem jártam az üzletközpontokat hétvégente, de az kifejezetten jó volt, hogy hétfőre lehetett friss kenyeret, miegyebet venni. Ami a legjobban zavar, az az elv, hogy elveszem a szabadságodat, hogy arra használd a szabadidődet, amire akarod, nem azért, mert értelme van, hanem azért mert megtehetem. És arra hivatkoznak, hogy a kereskedelmi dolgozók szabad vasárnapja miatt teszik. De ez nem igaz. Valakinek volt egy hangyája és ki tudja mivel rá tudta erőltetni a kormányra és aztán az egész parlamentre, de az már nem is volt kérdés, hogy ha odáig eljut, akkor a birkák megszavazzák.
Az senkit nem zavar, hogy egy csomó üzlet tönkremegy, egy csomó ember munka nélkül marad és az sem baj, hogy azok a tíz-százezrek, akik akartak volna vásárolni, azok nem tudnak, mert úgy döntöttek.

Nincsenek megjegyzések: