péntek, december 05, 2014

Úgy elment a hét, hogy csak pislogtunk

A hét elején már eléggé szorosan voltunk a pénzekkel, de azért valahogy kihúztuk. De nem mindig jön össze.
Most a december sem lesz túl egyszerű. Maya szülinapja is van,  karácsony is lesz, meg szünet is lesz.

Már nem is nagyon tudom, h mi minden történt.
Úgy két hónapja elszakadt Csücsköm hátizsákja, és eléggé nehezen volt vele. Nagy sokára találtunk megfelelőt, ami bírja a terhelést, belefér minden, amire szüksége van. A hét közepén hoztam haza, nem is kellett érte messzire menni, bár eredetileg asszem Csehországból jött. Magyarországon ugyanez a hátizsák majdnem 10 ezerrel többe került volna a márkakereskedőnél. Lehet, hogy azt is megérte volna, de így azért jobban örülök neki. Tegnap reggel Csücsköm telepakolta és a kezembe adta, nehéz volt. Aztán feltette a hátamra, és olyan volt, mintha nem is lett volna a hátamon semmi. Pedig de. Egy tele hátizsák.

A hét azzal indult, hogy Lilinek nem kellett bemennie hétfőn magyar korrepetálásra, mert a tanár elment az iskolából. Aztán a szerdai matek korrepetálás helyett azt mondták nekik, hogy  valami szaktantárgy órája lesz nulladik órában, de aztán mégsem volt, hanem azt mondta a tanár, hogy ő csütörtököt mondott, nem szerdát. Szóval mégis csak kétszer kellett 5-kor kelni. Megint változtattak az órarendjükön, 3 hónap alatt vagy ötödszörre. Azon kívül hozza haza az intőt, hogy van 2 igazolatlan órája, úgy, hogy ott volt az órán, csak nem hallotta, hogy szólítják, utána meg nem rohant utána a tanárnak. Az meg beírta. Pedig csak 1 osztálynyi új gyerekük van, összesen 24. Nem igaz, hogy nem lehetett 3 hónap alatt megjegyezni őket. Az meg milyen dedós dolog már, hogy minden órán névsorolvasás van? A szervezettség nem az erősségük, sajnos.

Hét közepén még megvettem a hiányzó dolgokat a Mikulás csomaghoz, amit aztán tegnap este, ha Zsóka nem említi, teljsesen elfelejtem, hogy ki is kell porciózni. Ma reggel akartam megcsinálni, de időközben kiderült, hogy Lili itthon lesz, mert a végzősöknek ma este volt a szalagavatója, így nem volt iskola.

Már nagyon kellett, hogy legyen mindkettőnknek egy-egy karórája, és most jött egy alkalom, hogy egész jó áron tudtam venni a Lidl-ben mindkettőnknek. Szépek is, és jók is.



Nincsenek megjegyzések: