csütörtök, december 25, 2014

A karácsonyi összeesküvők

Az elmúlt hetekben, hónapokban amúgy is jóleső érzéssel töltött el, hogy a gyerekeink egész jól együtt vannak, jönnek-mennek, segítik egymást komolyabb, vagy kevésbé komoly dolgokban. Némelykor este beülnek a Lili szobájába és csak úgy beszélgetnek, röhögcsélnek. Ilyenkor tiszta tábori hangulat van náluk.

Aztán így karácsony előtt az mondjuk feltűnt, hogy vannak néha kis pusmogások, eltűnések fenn az emeleten,de  mivel nem tűnt a dolog különösebben veszélyesnek, nem jártam utána, hogy mi történik. Most karácsony előtt aranyvasárnapon Kiseszter hívta őket, hogy menjenek vele Ikeába, akkor volt kicsit furcsa, hogy a lányok közölték a Benivel is, hogy "kötelező" menni ikeázni. Aztán az már nem nagyon tűnt fel, hogy sokáig elvoltak, mert csütörtökön mi is álltunk két helyen is hosszasan sorban Csücskömmel.
Tegnap aztán fény derült az összeesküvés mibenlétére: győőőnyörűűű karácsonyi ajándékot kaptunk. Maya ötletéből, Kiseszter hatékony segítségével készítettek egy képet, amelyiken mindegyik gyerek rajta van még kiscsinek és már nagynak és a képeik alatt a tenyérlenyomatuk, különböző színű festékkel. Hát a könnyem is kicsordult.

Jó kis karácsony lett egyébként. Úgy vettem észre, nagyjából mindenki boldog volt azzal amit kapott.
Katimami is haza tudott utazni, bár eléggé összevissza útja volt így busszal, de legalább már ezt is kipróbálta. Mire kiderült, hogy haza tud jönni, addigra már nem lehetett megfizethető áron repülőjegyet kapni. Így is a buszjegye kisebb vagyonba került oda-vissza.

Valamelyi nap a Tescoba menve emlékeztem, hogy 30% kedvezmény van minden könyvre és vettem néhány könyvet. Az egyiket Lili felkapta, hogy akkor ő most ezt elolvassa,  de aztán még folytatta, hogy mit szeretne leolvasni. Nagy nehezen megvettük még mindkettőt így ünnepek előtt, és akkor azt kapta karácsonyra, mert amit rendeltünk neki, az nem érkezett meg. Majd talán szülinapjára itt lesz. De legalább olvas.

December elején még voltunk cipőket venni, a lányoknak, Dominak, aztán egy külön menetben Beninek. Az lett a dolog vége, hogy mindenki kapott magának olyan cipőt, amilyet szeretett volna. Ez nem is annyira izgalmas, az az érdekes, hogy Beninek 41-es cipő kellett, Dominak pedig 40-es. És van köztük 3,5- 4 év. Nem tudom, mekkora lába lesz Dominak, mert az majdnem biztos, h Beninek nem lesz olyan rettentő nagy lába. Egyébként is, Domi mindjárt utolér, lehagy a magasságával.


Nincsenek megjegyzések: