szombat, december 20, 2014

Még négyet alszunk és karácsony

Ahhoz képest, hogy december van, nagyon meleg van. Igaz, voltak napok, amikor közelített a nulla fokhoz, de alapvetően nap közben mindig 6-8-10 fokok voltak. Ma este dörgéssel, villámlással volt zivatar, mint nyáron szokott.

Próbáltam az elmúlt hetekben beszerezni mindent, ami kell a karácsonyozáshoz, de még mindig vannak hiányok.

Menet közben sikerült elintézni, hogy elvigyék a Matizt a bontóba. Sajnos a szabad ég alatt állás nagyon megviselte, már nem lett volna biztonságos az eladása, a javíttatása meg egyenesen csőd lett volna.

Volt a kisebbek iskolájában a szokásos karácsonyi vásár, ahova vitt Domi mézeskalácsot, aminek a receptjét innen vettem, de majd ha legközelebb sütöm, akkor teszek még hozzá citromhéjat is. Aztán Csücskömnek és Beninek kellett sütni, két nappal később Lilinek és Dominak, mert Mayának is lehetett volna, de ő nem akart vinni.

Menet közben volt itt az a fiatalember, aki betegség miatt nem tudott jönni a házat megnézni, megméricskélni ami még hiányzott neki. Sajnos aztán a végén kiderült, hogy legfeljebb 26 milliót fizetne érte. Ez pont 3 millóval kevesebb, mint amennyiért odaadnánk. Viszont nem nagyon értem, mert már a legelején azt beszéltük, hogy nem nagyon tudok engedni az árból. Ezen kívül, ha csak ennyit fizet ki, akkor 153 ezer körül van a négyzetméter ár, és csak a lakás árát nézem. A telek még sehol sincs, a garázs sem. Még ha rákölti a 3 milliót, ami a szigetelés, a járda és az ereszcsatorna, még akkor is 170 ezer körül van a négyzetméter ár, szemben a kerületi átlag 285-300 ezerrel.
Persze így nem állapodtunk meg. Sajnos :(

Nincsenek megjegyzések: