szombat, november 15, 2014

Ma váratlanul gyönyörű idő volt...

Arra számítottunk, hogy ma felhős borús idő lesz. Ehhez képest egész nap sütött a nap. Bár persze ez az egész nap kint, az csak délután 4-ig tartott, mert akkor már sötétedett.
Nagyon sok mindent végeztünk kinn. A héten is már szedtük a leveleket, rengeteg volt. Mára azt terveztük, hogy a fügebokrokat megnyesegetjük mert rettentően megnőttek. Gergőnek van egy nagyon jó kis ágvágója, azt kölcsönkértük és remek munkát lehet vele végezni.Ha még egyszer lesz kertes házunk, feltétlenül be kell szerezni egy olyat.  Jelentősen lecsökkentette azoknak az ágaknak a számát, amiket fűrészelni kellett, így sokkal jobban haladtunk. Ahogy felszedtük a gallyakat, ágakat, egyidőben szedegedtük a leveleket is. Itt is rengeteg volt belőlük. Jó sok zsákot teleszedtünk. A fügelevél nagyon ellenálló, alig lehet belepaszírozni a zsákokba.
A sok ágvágásnak köszönhetően egész kitisztult a terep, már csak egy kisebb terület van, amit majd még fűnyíróval kell kitisztítani, ha majd száraz lesz az idő. Holnapra esőt mondanak, így valószínű, majd talán valamikor a jövő héten nekem kellene lenyírnom. Bár azt még nem látom, hogy mikor, mert Mayával megyünk iskolákat látogatni, három helyre.

A hét elején derült ki, hogy a szomszédban, Lajos bácsi meghalt. Sajnos már számítani lehetett rá, mert úgy 3 héttel ezelőtt vitték be itthonról mentővel agyvérzés miatt kórházba. Ez már a második volt neki, és nagyon rossz helyen kapta el. Lebénult a bal oldala, így nem tudott mozogni, enni, beszélni, semmit. Icanéni azt mondja, hogy hétfőn lesz a temetése. Legyen könnyű neki a föld.

Pénteken volt itt egy házaspár házatnézni, és holnap jön megint valaki más. Végül az az idősebb úr, aki itt volt még október végén, átgondolta és nem akarja megvenni a házat, mert nem tetszett neki a garázs, viszont soknak tartotta a bontási költségeket. Közben volt itt még más is, ha jól emlékszem, de már alig bírom követni. Színtiszta szerencse, hogy feltalálták a naptárat. Így követhetőbb.

Hétfőn voltunk a gyerekekkel szemészeten, ami végül egész jól sült el. A két lánynak új szemüveg kell, amiket viszont a doktornő tanácsára sikerült nagyon jó áron megcsináltatnom a Gellért térnél. Sőt, csütörtökön mentem én is ellenőriztetni az én szememet is, és december elején megcsináltatom az én szemüvegemet is ugyanolyan jó áron. A másik, ami szintén nagyon jó volt, hogy teljesen egy csapatként mentünk ki a buszhoz, utaztunk végig, ami az utóbbi időben nem volt jellemző. Általában Beni kirohant mindig az utca végére, és szemrehányóan nézett ránk, hogy miért vagyunk ilyen lassúak, de különben sem akarná, hogy bárki is azt feltételezze, hogy együtt vagyunk.

Sőt, az orvos után mi elmentünk a lányokkal a szemüvegeshez, őket meg irányba állítottam, hogy jöjjenek haza. És minden rendben volt így.

Még a múlt héten vettem egy kis grillsütőt az OLX-en, mert amit még Mamától örököltem, az tönkrement teljesen. Kiégett a fűtőszálja. Na, ez is megjött a héten és azóta sütjük a virsliket és a melegszendvicseket. Hurrá!


Nincsenek megjegyzések: