vasárnap, november 23, 2014

Iskolák, megint...

Mivel még mindig nem kelt el a ház, így muszáj volt körülnézni, hogy hova is kellene Mayának jelentkeznie középiskolába. Annyi opció volt még 2 héttel ezelőtt is, hogy alig tudtuk összeválogatni, hogy hova is menjünk nyílt napra.
A kiválasztottak a következők voltak: Lili iskolája (szerintem csak a kíváncsiság vonzotta Mayát, hogy vajon Lili hova jár, de ott tanulni azt hiszem, eszébe sem jutna).
Csütörtökön Jaschik művészeti szakközépben voltunk. Ez eléggé kiesik az eddig használt útvonalainkból, de végülis egész jól megközelíthető. Az iskola maga kívülről nem annyira vonzó, viszont a légkör az nagyon jó. Hát, ha választani kell tényleg, akkor ez a legjobb az összes közül. Azt hittem, hogy Mayát a grafika vagy valami hasonló érdekli, ehelyett azt mondta, hogy szívesebben kerámiázna, vagy üvegezne.
A harmadik a  Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola volt. Nem nagyon volt vonzó. Egy hatalmas körgangos épület, ahol a körgangot beüvegezték, lett belőle folyosó és a termek pedig a lakások szobái. Kinn várakoztattak bennünket a kapubejáróban, majdnem elvárás lett volna az is, hogy menjünk ki a kapu elé a hidegre. Pedig akár fel is engedhettek volna minket, mert nem osztályteremben voltunk, hanem egy díszteremben.

A legjobb persze az lenne, ha elkelne a ház.
Ma délután jött egy hölgy és elvitte Füstikét, hátha ott is tudna maradni nála. Mindenesetre abban maradtunk, hogy ha nem jönnek ki jól, akkor azért inkább hozza vissza, mintsem kitegye az utcára, vagy bárhová menhelyre.

Nincsenek megjegyzések: