kedd, augusztus 20, 2013

Lassan vége a nyárnak

A múlt  csütörtökön lementem a kislányokkal a Tescoba, megvenni a füzeteket, meg ami még kell az iskolakezdéshez. Hát, nem mindent kaptunk, de ami nem volt, azt az Auchanban vettem meg. Igyekeztem Még mindig meleg volt, de már nem annyira, mint az előző héten.

Maya rettentően kamaszodik, már ami a viselkedését illeti, csak lavírozok, hogy a kisebbik rosszak felé tereljem. Hogy inkább hajat fessünk, mint fültágítót tegyünk a fülcimpájába és hasonlók. A lila haj a vágyálom. De lehet, hogy inkább a kék tetszene neki jobban. Az enyém pedig szivárványosodik.

Most szombaton Csücsköm nekifogott leengedni a medencét, mert az időjárás előrejelzés azt mutatta, hogy már nem lesz nagyon meleg, az éjszakák meg már annyira hűvösek, hogy a víz nem tud majd kellemes hőmérsékletre felmelegedni. Az pedig, hogy minden fürdőzés jegeléssel érjen fel, az nem kényelmes. Most legalább hamar lefolyt a víz is, és ki is száradt a medence. Ha jövő nyáron még itt lennénk, amit már nem szeretnék, akkor vennünk kell majd egy új medencét, csak azt nem látom jelenleg, hogy miből.

Tegnap itt voltak anyuék. Anyukám szépen lapított az elmúlt másfél hétben, hogy iszonyatosan beverte a jobb vádliját és még orvoshoz sem ment el, hogy legalább azt mondja neki a doki, hogy mehet Isten hírével, vagy hogy adjon neki valami kenyőcsöt, vagy tudom is én mit. Úgy néz ki a lába, mintha valaki szándékosan kékre-zöldre verte volna, csak még egy vörös folt is van benne, ami egyáltalán nem segít abban, hogy jobban nézzen ki. Anya amúgy is könnyen kékülős, de ez minden eddigit felülmúl. Ma este felhívott, hogy mégiscsak elmenne orvoshoz, hova is kellene mennie? Kíváncsi vagyok, mit szól az orvos. Megdicsérni biztos nem fogja, hogy eddig nem ment el odáig.

Tegnap éjszakára pedig megjött a lehűlés, nagy széllel, így aztán alig aludtunk. Aztán egész nap folytatódott a szélfújás, de annyira, hogy muszáj volt csukva tartani az ablakok többségét, mert csapkodta a szél. A hét többi részére is hűvösebbet mondanak.

Nincsenek megjegyzések: