kedd, június 12, 2012

Vakáció előtt

Már csak ez a hét van hátra a suliból.
Az előző néhány hétben nagyjából rendben mentek a dolgok.
Volt Beni Zánkán, atlétika versenyen, ahol magasat ugrott, de ahhoz nem elég magasat, hogy érmes legyen. Ez országos bajnokság volt, majd talán jövőre. Aztán mikor hazajött, volt 1 rossz mondata a suliban, amit nagyon nem kellett volna, és az a hét még tele volt mindenféle sumákolásokkal és visszabeszélésekkel. Az egyik kislány, az egyetlen lány osztálytársa, nagyon szerteszét van hagyva és nagyon nincs jó  hatással Benire, így most jön haza minden nap a suliból ebéd után. Lehet, hogy jövőre már nem lesz napközis, hanem ha nincs külön elfoglaltsága, akkor jön haza ebéd után.
Aztán Domi volt erdei iskolában, ahol nagyon jól érezte magát, a kosztot különösen dicsérte. Zircen voltak.

A csatorna terve elkészült, de még nem adta áldását a csatmű, így még nem kötöttünk rá, talán a jövő hónap elején.
Jó változatos az időjárás, mostanság sokat esik.
Ma reggel el kezdtem összeszedni a borsót, mert már kezd öregedni. Egész sok lett, úgy hogy közben a lányok is rájártak.
Kb. 2 hete hallottam először egy artézi kútról, ahol állandóan folyik a víz és szépen ki van építve, kulturáltan lehet vizet venni belőle. Először csak kipróbáltuk és aztán azóta azt isszuk. Azt veszem észre, hogy több vizet isznak a gyerekek is mint eddig. Finom, nem klóros kicsit sem. Tízen-egynéhány műanyag flakont viszek és hozok magunknak is, és ha Ica néninél elfogy, akkor ő is kap belőle, vele cserélgetjük a flakonokat.

Most a hét végén lecserélték az internet kapcsolatunkat, átálltunk optikai hálózatra és azon vagyok, hogy a TV-t is átköttessem, mert minden egyes viharnál elmegy az adás, a viharok pedig egyre sűrűbben vannak.

Nincsenek megjegyzések: