kedd, május 01, 2012

Kitört a nyár

Pedig még csak május 1. van. Tegnap is és ma is 32 fok körül volt. Éjjel is nyitva volt minden, de meleg volt így is.
Arra jutottunk, hogy mindenképpen muszáj rákötnünk a csatornára, mert egyre jobban megy fel a szennyvízszállítás díja és a talajterhelési díjat, amit eddig sem fizettünk, a 10-szeresére emelték. Így ha valakinek eszébe villanna, hogy ki kellene fizetnünk, akkor már be is csődöltünk volna. Eddig se volt rá pénzünk, hogy megcsináltassuk, most is csak úgy sikerül majd megoldani, hogy a zaciban levő cuccokat kiváltom és rákérek, mikor újra visszaadom. Nem sokat kell vele csinálni, mert a bejárati lépcső alatt van a csatornakimenet, és csak meg kell fordítani a könyököt és kiásni vagy 7-8 métert. Viszont az önkormányzatnak is kell fizetni hozzájárulási díjat és tervet is kell beadni a csatornázási műveknek, ami szintén pénzbe kerül, hogy valaki megtervezze. Valószínűleg majd gép jön ásni és addig tán kiderül, hogy mi lesz a fügékkel is. Úgy tűnik, hogy kifagytak, talán tövenként talán 3-4 vessző hajt ki. Lehet, hogy mikor jön a gép, akkor kiásatjuk a régi töveket és majd csak az megmaradt töveket ültetjük vissza, ha elkészült a bekötés. Másik ok, ami miatt muszáj megcsináltatni, az az, hogy úgy tűnik valahogy valami talajvíz ér is folyik az emésztőbe, így alig telt el 3 hét, már megint ki kell hívjam a szippantókat.
Közben pedig pártunk és kormányunk remek ötletekkel jön, naponta kb. hárommal, és akkor szerintem még lehet, hogy a feléről nem is tudunk, annak ellenére, hogy nézzük a híreket, olvassuk az online híroldalakat.
Lassan ott tartunk, hogy jön majd a füstadó, ahelyett, hogy a "jó képességű" gazdasági miniszter helyett hoznának egy hozzáértőt és hagynák rendbehozni neki a dolgokat. Csúszunk egyre lejjebb, pedig már eddig sem ott voltunk, ahol szerettünk volna lenni, hanem sokkal lejjebb.

Nincsenek megjegyzések: