vasárnap, január 31, 2010

Havazás

Csütörtökön nagy havazás kezdődött. Aznapra volt időpontunk Mayának a Nevtanba, de nem volt gond, simán be tudtunk menni. Mayát a tantónénije a szétszórtsága miatt küldte be újra. Azt tudjuk, hogy szétszórt, de szerintem ezt csak fokozza, hogy 34-en vannak az osztályban. Szerintem az se jó gyakorlat, hogy a gyerekek ellenőrzik a gyerekeket. Óriási mizéria volt emiatt pl. az új órarendekkel, amiket csütörtökön beírtak a tájékoztatóba, aztán pénteken beszedték "ellenőrzésre" és aztán nem adták haza. Vagy öt családtól szedtük össze a hétfői órarendet, de ők is csak részleteket tudtak.


Péntekre készen lett Lili szemüvege, mivel a régi egyszer csak széthullott. Azt megjavíttattuk, hogy legyen pót, és csináltattunk egy újat.

A hó persze esett, még mindig esett. Tegnapra úgy 20 cm esett. Ekkora havat már régen láttunk, a gyerekek meg még tán sose. Jól kiélvezték tegnap is és ma is. A 3 kisebb még pénteken is itthon volt, így ők azt a napot is kihasználták .

Azóta hogy itthon esznek, még többet nyűglődök, mert Domi válogat, mint kiskakas a kendermagban. Szinte semmit nem akar megenni. Így van, hogy vajas zsömlét vagy kenyeret eszik, vagy gyümölcsöt.


Nincsenek megjegyzések: