péntek, november 20, 2020

A múlt héten sikerült először

valami olyasmit sütnöm kovásszal, ami emlékeztetett a kenyérre. Az előző próbálkozások inkább egy jó ízű ámde lapos és nagyon tömör valamire hasonlítottak. 





szóval ekkora különbség, bár a kűlcsín nem volt tökéletes, mindegyik lapos kenyérke elfogyott, de hát azért az a helyzet, hogy csak időigényes dolog a kovászos kenyér megsütése, még akkor is, ha az enyém egy kicsit eltér a szokásostól. 


Volt ilyen is, ezt nagyon nem szerettem, meg is égett, túlságosan lisztesre sikerült, de csak elfogyott majdnem.

Ez egy köztes változat


Nekem ez hasonlított legjobban ahhoz a kenyérhez, ami már elfogadható minőség. 


Közben az is kiderült, hogy senki sem lelkes a lisztes tetejű kenyértől. Úgyhogy most ha van időm, mert egész nap itthon vagyok, akkor sütök kovászos kenyeret, ha meg nincs annyi időm, akkor sütöm továbbra is az öregtésztás kenyeret.

Nincsenek megjegyzések: