szombat, július 16, 2011

Füzetek, laptop, úszó vegyszeradagoló, varrócérna

Nem mindennapi felsorolás, igaz? Mi közöttük az összefüggés?
A tegnapi nap hozta össze őket. Reggel elvittem Csücskömet a buszhoz, bevásároltam a szükséges ennivalókat és utána elindultunk a gyerekekkel az első cél irányába. Ez a Pátria nyomda nem túl messzi boltja volt, ahová füzetet venni indultunk. Mindegyik gyerek kapott egy listát, hogy mit kell vennie és láss csodát, működött. Mindannyian ügyesen kiválasztották a listáról a füzeteiket, szebbnél szebbeket.  Az tartott a legtovább, hogy a pénztáros bevigye az adatokat a gépébe. Gyönyörűen bevásároltunk, a gyerekek mint az angyalok.
Mindenki választhatott valami apró figurát ajándékba. Már tavaly is itt vettük meg a füzeteket és fényesen bevált mindegyik, most pedig még az iskolában kaptunk 15%-os kuponokat is, így még kicsit olcsóbb is volt.
Csütörtökön még elviselhetetlen meleg volt, de este lehűlt a levegő, jó nagy széllel és éjjel egy kis esővel.Így mondhatni kellemes idő volt.
A papírbolt után beljebb mentünk a város felé, egész a HP szervizbe, hogy elhozzuk egyik kedves soproni ismerősünk laptopját a javításból. Onnan tovább mentünk a Kerexbe, hogy vegyek egy úszóadagolót, mert az amit eddig használtunk, tönkrement 4 év alatt. Gyönyörűségeset kaptunk, ugyanolyan mint az első volt,csak háromszor nagyobb, de legalább nem kell mindig eltörni a nagy korongokat.
A következő állomásunk, egyben az utolsó is, a budafoki piac melletti varrós bolt volt. Előbb beugrottunk a piacra, ahol lehet perectésztából készült sós rudakat kapni ötösével összesütve és ezt nagyon szeretik a gyerekek. Vettem egy kupacot, beadtuk a kocsiban maradtaknak és Domival továbbszaladtunk a varrós boltba. Vettünk cérnát és tépőzárat, és már 1/4 11-re itthon is voltunk.
Nagyon klassz volt, hogy szépen, kedvesen viselkedett mindenki, senkire nem kellett rászólni se.

Nincsenek megjegyzések: