péntek, április 24, 2009

Néptánc találkozó

Az a rendezvény, amin szerepelt Maya és Dominik is, egy néptánc találkozó volt. Egy 20-25 fős tánccsoport lépett fel, a Nádasdy Művészeti Iskola diákjai táncoltak illetve táncház szerűen táncoltatták a mi kicsinyeinket (elsős-másodikos gyerekek az iskolából) és a meghívott svéd társaságot, akik aztán szintén megtáncoltatták a kicsiket, mivel aNádasdysoknak el kellett menniük egy másik szereplésre. 
Érdekes volt, mert eredetileg úgy volt meghirdetve, hogy ez egy néptáncos találkozó, de a svédektől nem láttam semmi olyat, ami néptánc lett volna. Inkább óvódai körjátékokhoz hasonlót mutattak, többet is, de azt nagyon kedvesen. 
Az ő csoportjuk vegyesen volt nagyon, felnőttek, gyerekek, idősebbek és fiatalok is. 2 évestől a 70 évesig. Kedvesek, mosolygósak és általában szőkék voltak.  Egy kislány volt aki népviseletben volt, a többiek inkább utcai ruhában, de általában fehér felső és fekete alj. 
Dominik mindenáron meg akart győzni, hogy neki feltétlenül szüksége van még egy fakardra, de mivel eleve nem úgy indultam, hogy vásárolunk, nem is volt nálam készpénz. Legtöbbször nincs is nálam, hanem csak kártya, de  az utcai árusok persze nincsenek felkészülve a kártyára. 
Így aztán nem vettünk semmit. 
Eleve úgy indultunk, hogy vittünk enni, inni, de a végén kaptak a skacok egy-egy Snickerst és egy-egy kis dobozos gyümölcslevet. 
Mikor hazaértünk, Maya szaladt zuhanyozni és aztán hamar lefeküdt aludni. 

Nincsenek megjegyzések: